Seks milliarder kroner går snart ut på dato

0
112
FOTO: NORGES BANK

Nå begynner det å haste hvis du er den som har seks milliarder liggende i gamle sedler i noen kofferter på loftet. – Trolig vil en del banker og butikker fortsatt godta å ta imot gamle 1000-kronesedler etter fristen 14 november, men det er bare Norges Bank som er pliktig til å gjøre det.

«Det er nær 6 millioner eksemplarer av den utgående 1000-kroneseddelen i sirkulasjon. Med under to måneder til fristen 14. november, oppfordrer vi til å sette pengene på konto eller betale med dem» sier direktør Leif Veggum i Norges Bank i en pressemelding.

Det er fortsatt hele 26 millioner eksemplarer av utgåtte 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler som ikke er kommet inn. Disse sedlene har en samlet pålydende verdi på 4,3 milliarder kroner, opplyser Norges Bank.

Les: USA lyver om Tiktok, WeChat og Huawei og Norge dilter etter

– Jeg fant selv en utgått 500-kroneseddel i en kommode nylig, så jeg vil si at det er verdt å ta en titt i skuffer og skap. På vår nettside nyesedler.no finner du informasjon om hvordan du går frem for å innløse slike utgåtte sedler og mynter, sier Veggum.

Les på Sporten: Knuser håpet om Georginio Wijnaldum og Memphis Depay

tabola

No posts to display