USA lyver om Tiktok, WeChat og Huawei og Norge dilter etter

0
165

Det er ganske utrolig hvordan norske myndigheter forsøker å beholde en seriøs mine når de gjentar det de må vite er løgn fra USAs president Donald Trump. – Det burde ikke overraske at noen at teknologi benyttes for å overvåke og kapitalisere på deg som bruker, det er hele levebrødet til giganter som Facebook, Google og Amazon.

Både Tiktok og WeChat har, nettopp fordi de har kinesiske eiere et oppsett som er mindre inntrengende enn det vi ser hos andre, det er også tilfelle med Huawai sine mobiltelefoner. – Norske myndigheter med Erna Solberg i spissen har advart mot mobilgiganten på bakgrunn av informasjon fra USA.

Les: Uber fortsetter å brenne penger

Vi følger opp som gode lakeier og følger opp kritikk mot Kina og Russland som om det var den største faren vi som nasjon står ovenfor, det samtidig som vi ikke engang klarer å skrive under på et FN dokument om at vi ønsker å jobbe for avvikling av atomvåpen, krever at våre milliarder brukt til coronaforskning ikke går til profitt for legemiddelindustrien og at miljøet taes seriøst.

Alt for å tekkes en kriminell president som snart er ute av det hvite hus med mindre republikanerne klarer å stjele valget enda en gang. Det amerikanske folket vil huske hvem som støttet dem da de var i trøbbel og hadde en fascistisk president. – Norge må velge enten støtte det amerikanske folket som for tiden er okkupert eller deres overgriperne, det nytter ikke lenger å prøve å fremstå som «nøytral». Vi vil få imageproblemer i flere tiår hvis vi velger feil nå.

Siste forsøk fra USAs president på å skape nok konflikt med omverden slik at folk glemmer hvor fantastisk dårlig det som i egne øyne er verdens beste land har det om dagen er biffe opp handelskriger (10% straffetoll på aluminium fra Canada innført i dag) og peke på Kina for alt som er galt.

Nå tvinger han igjennom salg av kinesisk eide Tiktok og WeChat til Microsoft ved å skrive under to presidentordrer som transaksjoner i tjenestene fra om 45 dager. – Et salg tidenes mest korrupte president gjennomtidene krevet provisjon på. Tiktok eies av Bytedance, mens WeChat eies av Tencent

Les på Sporten: Skrtel forteller 58 millioner pund Liverpool mål å kjempe for å bli i Italia

Tiktok er en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet, heter det i presidentordren. Der viser Trump til at den populære appen samler inn data om brukerne.

– Denne datainnsamlingen er en trussel ved at den lar det kinesiske kommunistpartiet få tilgang til amerikaneres personlige informasjon. USA må vise standhaftig handling mot eierne av Tiktok for å beskytte vår nasjonale sikkerhet, skriver presidenten.

Samme ordlyd bruker han om WeChat.

Selvsagt samler gratistjenester inn informasjon om sine brukere, de gjør det i kommersielle øyemed. – Hva som skulle være så interessant med en tenåring som danser foran et speil og anbefaler sitt egen sjampomerke for kommunistiske ledere er et spørsmål jeg kan garantere ingen kommer med et ekte svar på.

tabola

No posts to display