Saudi-Arabia er Vestens egentlige fiende

0
205

Et av verdens mest fundamentalistiske land er proppfullt av penger og selvsikkerhet. Etter 11. september og terroren mot World Trade Center og Pentagon har landet blitt stadig mer aktiv. Saudi-Arabia er aktive på alle nivåer i terrorkjeden, fra planlegging og finansiering, trening av fotsoldater, ideologi, heiagjeng til  våpen og militær støtte.
Vi har alle hørt at man skal holde sine fiender nærme, men det får være grenser. Saudi-Arabia defineres som venner av vesten og blir behandlet ut fra den definisjonen, vi vet nesten ikke hva de holder på med og bryr oss ikke om å undersøke, mens vi vet nesten alt om hva fiende Iran holder på med.
Det er tydelig at deres enorme pengemakt har gjort at nasjoner og bedrifter ser igjennom fingrene med det faktum at de er så aktive i kampen for terror.
Norge er en god samarbeidspartner med saudierne og vi er så glade i å selge dem våpen at vi sender vår egen kronprins ned på besøk. Saudi Arabia, som har verdens TREDJE største militærbudsjett, litt mer enn Russland, er så attraktiv for Vesten at selv om vi vet det er en stat styrt av kvinnemishandlende undertrykkende drittsekker slipper vi de inn i det gode selskap.

Regimet representerer en syk form for Islam som de promoverer på mange ulike måter. De betaler for utdanning for unge, gjennom religiøse skoler, madrassaene. Disse skolene er myntet på de aller fattigste og det eneste faget de lærer er normalt Koranen. Madras skoler utdanner mange millioner fundamentalister i flere land hvert eneste år. Disse blir en hær av nyttige idioter i Saudi-Arabias tjeneste.

De finansierer helse og infrastruktur og får underkastelse som motytelse. De trener, finansierer og forsyner opprørsgrupper i andre land for å destabilisere disse.
Siste eksempel på destabiliserende virksomhet er Jemen hvor det er full borgerkrig. I virkeligheten er det mer av en religions- og maktkrig mellom sjiaer og sunnier representert med henholdsvis Iran og Saudi-Arabia. I nord er de sjiamuslimske houthiene, som tok makten i hovedstaden Sana i februar, de er støttet av Iran og i sør er støttespillere til tidligere president Abd-Rabbu Mansour Hadi som støttes av Saudi-Arabia (sunni).

Det er kanskje fullt forståelig at vi er mistroiske til Iran, men det er ikke like forståelig at vi med åpne øyne støtter ett av verdens verste land, Saudi-Arabia. Så langt er det bare den svenske utenriksministeren Margret Wallstrøm med sin” feministiske utenrikspolitikk” som har vist nok mot til å kalle det saudiske regimes kvinnesyn for middelaldersk og stoppet våpeneksporten til landet. Men da ble svensk militærindustri urolig – og hun fikk ingen støtte internasjonalt. Den norske fredsbevegelsen oppfordret forgjeves Børge Brende til å gi norsk støtte til Wallstrøm.

ISIS passer Saudi Arabia bra, og USA, sammen med sine allierte er på vei til å invitere Saudi-Arabia med i krigen mot ISIS. Ironien nådde nye høyder da Saudi-Arabia ble utnevnt leder av FNs Menneskerettighets råd, et valg ønsket velkommen av Washington. Mark Toner, talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, sa: «Vi snakker om menneskerettigheter med dem. Når det gjelder denne lederrollen, håper vi at det er en anledning for dem til å se inn i menneskerettigheter rundt om i verden, og også innenfor sine egne grenser. » Det kan tenkes at en slik posisjon i FN er lærerikt og at det vil inspirere til endringer i eget land
Dette er en nasjon som henretter et menneske annenhver dag, denne uken skal Ali Mohammed al-Nimr bli halshogget, for deretter bli korsfestet fordi han deltok i demonstrasjonene under den arabiske våren, den gang var han en tenåring.

Raif Badawi, en blogger som våget å skrive at landet burde bevege seg i demokratisk retning ble for noen dager siden dømt til 10 år i fengsel og 1.000 piskeslag, en dom som i realiteten er en dødsdom med et langt sykeleie i forkant.

På pilgrimsferd for en drøy uke siden døde 769 troende på vei til Mekka under utførelsen av Hajj da det brøt ut panikk. Det er et stort klasseskille i Mekka, hvor de med penger og «riktig» religion har bedre plass og bedre sikkerhet, myndighetene sin reaksjon etter tragedien var at det var guds vilje og at det ikke var noe galt med sikkerheten, og sa til slutt at det var de døde sin feil. Ziauddin Sardar har skrevet en bok om de store endringene som har skjedd i Mekka: Den hellige byen, der beskrives skjending av islams helligste sted.

De store flyktningestrømmen inn i Europa har gitt Saudi Arabia nye muligheter for innflytelse, Kong Salman har tilbudt seg å bygge 200 moskeer til Tyskland til de nyankomne flyktningene. I Saudi Arabias moderne korstog er Wahabi moskeene et viktig virkemiddel som fungerer som en trojansk hest. Denne taktikken benyttet de også i forbindelse med krigen som fulgte oppsplittingen av Jugoslavia.

Er vi så kåte på pengene til Saudi-Arabia at vi glemmer Al-Qaida, at vi glemmer menneskerettigheter, at vi glemmer vår egen sikkerhet og moral?

Les også: Boikott Saudi Arabia og bli rik igjen

tabola

No posts to display