lørdag, desember 4, 2021

Verdens rareste byggeprosjekter

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kombinasjonen av skikkelig mye penger og begrenset smak gir ofte et resultat vi kan trekke på smilebåndet av. Her hjemme blir resultatet ekstra søyler som ikke har noen funksjon og store inngangspartier, helst med trapp.  Ganger du det du kan se i smått i Norge med 1000 så nærmer du det de rike oljelandene og Asia.

Det som er felles for alle disse prosjektene er at kost nytte ikke har hatt en sentral plass i forarbeidet. Ingen av prosjektene er enda oppe og noen av de ser kanskje aldri dagens lys.

 

CRESCENT MOON TOWER

Dette er faktisk allerede under bygging, det er selvfølgelig Dubai som kliner til med et bygg som har en form som skal symbolisere regionens islamske identitet. Bygget som består av 33 etasjer vil inkludere bibliotek, restauranter og kafeer og en rekke butikker. De regner med å ha det ferdig i løpet av et år.

tower4

THE CLOUD

The Cloud i Seoul, Sør-Korea er også planlagt å være ferdig i løpet av et år. The Cloud et bolig tårn i luksus segmentet tegnet av det nederlandske arkitektkontoret MVRDV. Begge tårnene er koblet sammen med «skyen» – en 10-etasjes struktur bestående av offentlige og private hager, bassenger, dekk og terrasser. Det har kommet mye kritikk mot bygget fra flere som mener formen, med skyen i midten minner for mye om 9/11.

tower5

NAGA TOWERS

 

I Gandhinagar, India skal det bygges i høyden, Naga Towers også kalt Snake Towers vil rage 230 meter over bakken. Gandhinagar ligger i en kraftig industrialisert del av India i delstaten Gujarat. Når først Indierne gjør noe blir det skikkelig, dette bygget er et av 312 bygninger som utgjør Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) prosjekt. Tårnet navn stammer fra India tilknytning til slange som en kraft symbol i landets mytologi og hinduismen. (Ingen link til det gamle Nokiaspillet snake)

tower6

THE DYNAMIC TOWER

 

Så tilbake til Dubai eller, UAE, prosjektet har blitt utsatt på grunn av nedgangen i prisen på Olje, og mange tror det aldri blir noe av. Ideen er spesiell, man skal med knapper i hver etasje kunne så akkurat den etasjen til å rotere sakte. La oss si du spiser middag og har lyst på en annen utsikt når du spiser dessert enn når du spiser middag.  I mellom hver etasje skulle det være 79 sture vindturbiner som skulle drive systemet. Prisen var enorm og da de ble planlagt for 8 år siden priset til ca 50 000 pr kvadratmeter i bygge kostnader. Noe som er mye i et land som spesialiserer seg på å betale sine ansatte ekstremt dårlig.

tower7

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This