14. februar er det igjen duket for Alle hjerters dag, eller Kjærlighetens dag. Skikken oppstod på slutten av 1500-tallet og har lenge vært feiret i Frankrike og anglo-amerikanske kulturer. I Norge begynte kommersielle markedskrefter å fokusere på denne dagen på begynnelsen av 1990-tallet. Siden har nordmenn blitt fanget av St. Valentin og forventningene satt til denne dagen.

Valentinerdagen er nå for flere, også i Norge, forbundet med spenning, kjærlighet og glede. I en mediehverdag, hvor krigs -og katastrofebilder fra hele verden når oss til enhver tid, er budskapet om kjærlighet noe vi må ønske velkommen.

Dette er dagen hvor nyforelskede eller avstandsforelskede kan sende et kort for å uttrykke sin kjærlighet, eller interesse.

Selv for det lite romantiske folkeslaget i det kalde nord, er dette dagen hvor du unngår å dumme deg ut ved å vise følelser for en annen person. Dette er dagen i året hvor det er helt greit å sende avgårde et kort.

Men hva med de menn som befinner seg godt etablert i et forhold. Er de også fanget av St. Valentin? For hva skjer hvis du velger å ikke gi partneren din et kort eller oppmerksomhet på akkurat denne dagen. Er det da et tegn på fravær av kjærlighet?

Hva hvis du faktisk går til det skrittet til Valentinerdagen å følge strømmen av lydige menn inn i en eller annen blomster, eller sjokoladebutikk. Oppfatter din partner dette som en kjærlighetserklæring, eller et bevis på at du gjør det du tror partneren din vil at du skal gjøre? Det vil si, at du ikke viser tegn på ekte kjærlighet, men at du føyer deg inn i rekken av fantasiløse og uromantiske mannfolk.

Dette ble vanskelig. Søker du informasjon om helgenen som gir navnet sitt til denne feiringen, får du heller ingen gode svar på dilemmaet. Historien om St. Valentin er heller uklar, med forskjellige versjoner om hans liv og virke.

Det ser derfor ut til at du må nøye dem med å analysere din partners forventninger til denne dagen, og eventuelt komme med en personlig vri. Som å gi oppmerksomheten på 13. februar?

Eller sørge for at du formidler din kjærlighet til partneren resten av året, hvor det ikke stilles like store spørsmålstegn til dine intensjoner.

f7.no -> adds
tabola