mandag, desember 6, 2021

Sankt Valentins jerngrep

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

14. februar er det igjen duket for Alle hjerters dag, eller Kjærlighetens dag. Skikken oppstod på slutten av 1500-tallet og har lenge vært feiret i Frankrike og anglo-amerikanske kulturer. I Norge begynte kommersielle markedskrefter å fokusere på denne dagen på begynnelsen av 1990-tallet. Siden har nordmenn blitt fanget av St. Valentin og forventningene satt til denne dagen.

Valentinerdagen er nå for flere, også i Norge, forbundet med spenning, kjærlighet og glede. I en mediehverdag, hvor krigs -og katastrofebilder fra hele verden når oss til enhver tid, er budskapet om kjærlighet noe vi må ønske velkommen.

Dette er dagen hvor nyforelskede eller avstandsforelskede kan sende et kort for å uttrykke sin kjærlighet, eller interesse.

Selv for det lite romantiske folkeslaget i det kalde nord, er dette dagen hvor du unngår å dumme deg ut ved å vise følelser for en annen person. Dette er dagen i året hvor det er helt greit å sende avgårde et kort.

Men hva med de menn som befinner seg godt etablert i et forhold. Er de også fanget av St. Valentin? For hva skjer hvis du velger å ikke gi partneren din et kort eller oppmerksomhet på akkurat denne dagen. Er det da et tegn på fravær av kjærlighet?

Hva hvis du faktisk går til det skrittet til Valentinerdagen å følge strømmen av lydige menn inn i en eller annen blomster, eller sjokoladebutikk. Oppfatter din partner dette som en kjærlighetserklæring, eller et bevis på at du gjør det du tror partneren din vil at du skal gjøre? Det vil si, at du ikke viser tegn på ekte kjærlighet, men at du føyer deg inn i rekken av fantasiløse og uromantiske mannfolk.

Dette ble vanskelig. Søker du informasjon om helgenen som gir navnet sitt til denne feiringen, får du heller ingen gode svar på dilemmaet. Historien om St. Valentin er heller uklar, med forskjellige versjoner om hans liv og virke.

Det ser derfor ut til at du må nøye dem med å analysere din partners forventninger til denne dagen, og eventuelt komme med en personlig vri. Som å gi oppmerksomheten på 13. februar?

Eller sørge for at du formidler din kjærlighet til partneren resten av året, hvor det ikke stilles like store spørsmålstegn til dine intensjoner.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This