Amerikanerne har misunnet britenes James Bond og har med flere ganger prøvd å lage en amerikansk versjon.  Det nærmeste de har kommet så langt er «Mission Impossible» filmene med Tom Cruise, det var inntil de adopterte en erkebritisk spionroman og film; nemlig Jason Bourne.

Trailer: Super Bowl 50 var rammen for lansering av den nyeste Jason Bourne filmen med Matt Damon tilbake som Jason. Tvisten denne gangen er at Jason Bourne husker alt og at USA trenger han til et umulig oppdrag.

Serien startet i 2002, med «The Bourne Identity». Den siste filmen i serien kom i 2012 med «The Bourne Legacy», men verken Bourne eller Damon dukket opp i den filmen. Jeremy Renner hovedrollen som «black ops» agenten Aaron Cross. Til tross for at man bare hørte om Jason Bourne som omtale og som innrissing i en seng, fikk filmen meget gode kritikker og ble godt besøkt.

Regissør er Paul Greengrass (som har «The Bourne Supremacy» og «The Bourne Ultimatum» på samvittigheten) Julia Stiles er tilbake som Nicky Parsons. «Ex Machina» og «The Danish Girl» skuespilleren svenske Alicia Vikander gjør sin debut i filmserien sammen med Tommy Lee Jones og Vincent Cassel.

Spesielt Tommy Lee Jones har mange forventninger til i den nye Jason Bourne filmen som så langt bare har fått navnet Jason Bourne.

Premiere 29 juli

f7.no -> adds
tabola