Restauranten på kanten av atmosfæren

0
184

Allerede neste år starter et amerikansk selskap de første testene av en ballong som skal frakte passasjerer til kanten av atmosfære. – Det blir ikke en restaurant på kanten av universet, men i det minste høyt oppe, nesten i verdensrommet.

Det amerikanske selskapet Space Perspective jobber for å realisere en ganske spektakulær plan: om noen år vil de sende vanlige turister med mye penger ut til kanten av jordens atmosfære. Og det skal ikke gjøres i en rakett eller høyteknologisk fly – nei, gjester skal i stedet ta turen med en ballong.

Det er det CNN Travel skriver.

Tanken er at gjestene skal flyte rundt mer enn 30 kilometer over bakkenivå i en bås som henger fra en gigantisk ballong.

Les: Vi kaster stadig mer søppel

Båren vil være stort nok til å huse åtte passasjerer om gangen, og Space Perspective lover at temperaturen inne i ballongen vil være så høy at du kan bruke en T-skjorte på vei.

En litt over million
Så langt så bra. Prisen kan imidlertid muligens være et stopp for mange som drømmer om en tur med ballongen. Space Perspective anslår at en billett vil koste 125 000 dollar. – noe som omtrent er prisen du må betale hvis du i sommer reiser på bilferie i Norge.

Les på Sporten: Pep og Ole Gunnar i kamp om to superstjerner

Den relativt ublu prisen får imidlertid ikke romselskapet til å rødme. Ballongferier i verdensrommet er for vanlige mennesker.

«Vi er opptatt av å fundamentalt endre hvordan folk har tilgang til rommet», sier administrerende direktør Jane Poynter i en pressemelding.

Turen vil vare seks timer, og på sitt høyeste punkt har ballongen passert 99 prosent. av jordas atmosfære.

Space Perspective regner med å ha ballongen klar for den første ubemannede testflyvningen i 2021.

Blålink: Tech; We are here to help

Et alternativ er selvsagt å feste en rekke helium ballonger til en lenestol, det er helt ufarlig og minst like gøy.

tabola

No posts to display