Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen

0
111

Malaga er en perle i Spania, men Andalucia-området har så mye mer å by på. Med en leiebil kan du få i pose og sekk – bruk Malaga by som base og utforsk mer med leiebil. Vi skal se på noen anbefalte dagsturer fra Malaga by.

Flere muligheter med leiebil

Å leie bil når du er på ferie åpner for mange nye muligheter og opplevelser. Malaga er en populær feriedestinasjon, og området rundt er et utmerket sted å utforske med leiebil. Noen velger å plukke opp en bil på flyplassen, men det er også muligheter rundt omkring i byene. For mer informasjon, har leiebilguiden malaga godt dekket med nyttig informasjon, enten du trenger hjelp med å finne det beste utleieselskapet eller er ute etter kjøretips i Spania.

La Alpujarra

Kjøretid: rundt to timer hver vei

Idylliske La Alpujarra er et fjellområde som ligger mellom Sierra Nevada og Middelhavet. Området byr på naturskjønne omgivelser og kan være et velkomment avbrekk fra det travle bylivet og turistgrytene. Å besøke La Alpujarra er litt som å reise tilbake i tid, da det lenge var et område som i stor grad var avskjermet fra omverdenen og vanskelig å nå. Det er det perfekte stedet for de som søker fjellets ro og de turglade, enten du vil ferdes til fots, på hesteryggen eller trives best på sykkelsetet. Vi anbefaler å ta den naturskjønne kystruten som blant annet går gjennom Torre del Mar og Nerja for å sikre den ultimate dagsturen.

Cádiz

Kjøretid: rundt tre timer hver vei

Cádiz er en av verdens eldste kystbyer. Det er et oversett reisemål av mange, da byen er omringet av populære turiststeder som Sevilla, Cordoba og ikke minst Malaga. Det tar rundt tre timer å komme seg hit, så denne turen er for de kjøreglade og krever at du har hele dagen til rådighet. Det er en historisk viktig by med interessante attraksjoner som for eksempel godt bevarte romerske ruiner og den vakre Cádiz-katedralen, som du kan klatre helt til toppen av for en perfekt utsikt over byen. Ellers kan Cádiz også by på flotte strender, vakre parker, et sjarmerende bysentrum med brosteinsgater og et rikt mattilbud.

Kilde: Unsplash

Nerja

Kjøretid: rundt én time hver vei

Dersom du ikke er interessert å i tilbringe flere timer i bilen, kan du nå Nerja på under en time dersom du er heldig med trafikken. I denne badebyen finner du noen av landets beste strender og ikke minst en rekke utrolige grotter som du er velkommen til å utforske. Disse grottene er blant de mest besøkte turistattraksjonene i Spania, og har vært populære arenaer for musikk- og danseoppvisninger. Mange skandinavere har allerede oppdaget Nerja, men det er likevel ikke en altfor travel turistby sammenlignet med byer som Marbella. I Nerja kan du fremdeles oppleve en genuin, spansk hverdag.

Ronda

Kjøretid: rundt to timer hver vei

I tillegg til å være en av de eldste byene i Spania, blir Ronda også regnet som tyrefektingens fødested. Byen ligger på en høyslette, og er delt i to av elvedalen El Tajo, som betyr «Hugget». Elvedalen skiller bydelene La Ciudad og El Mercadillo, og tre flotte broer går over kløften. Den berømte forfatteren Ernest Hemingway tilbrakte svært mye tid i Ronda. Han var spesielt opptatt av tyrefekting, og boken hans Death in the Afternoon handler om nettopp tyrefekting. I Ronda finner vi Plaza de Toros, som er den eldste tyrefektearenaen i Spania. Ronda har også en rekke vakre kirker og mange tar turen innom den kjente vingården Bodegas La Sangre de Ronda. Ronda er en perfekt destinasjon for de som søker gode naturopplevelser og vil få med seg både historie og kultur på reisen.

Kilde: Unsplash

Sevilla

Kjøretid: rundt 2,5 timer hver vei

Dersom du er i humør for yrende byliv og et stort utvalg attraksjoner, er Andalucias hovedstad Sevilla stedet for deg. Sevilla er en vakker by som også er rik på historie og har et blomstrende kulturliv. Her finner du blant annet Katedralen i Sevilla, som er verdens største gotiske katedral og i tillegg verdens tredje største kirke, samt majestetiske Plaza de España som ble bygget for den ibero-amerikanske utstillingen i 1929. Ellers byr selvfølgelig Sevilla også selvfølgelig på spanske spesialiteter som livlige markeder, flamencodansing og fristende tapas.

Med en leiebil kan du utforske områder du normalt ikke ville hatt på reiseplanen, og oppleve nye sider av Spania.

tabola

No posts to display