mandag, desember 6, 2021

Reis smart og billig

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Til tross for dårligere økonomi fortsetter vi å reise, og det er sunt både for kropp og sjel. Med strammere budsjetter er det lurt å reise smart, kan du være fleksibel på dato og ikke alltid reise dit alle andre drar kan ferieopplevelsene også i år stå i kø.

Den årlige oversikten over hvor det er billigst å ferie presentert av nettsiden Price of travel har Oslo klart å komme inn på listen av en grunn, lav kronepris. Samme effekt er det for oss, bare motsatt, alle reisemål foruten Russland har blitt dyrere det siste året. Mange tenker dyrt er bra, men når det gjelder reise er det i mange tilfeller ikke sant. Billig kan være veldig bra.

Reisenettstedet Momondo har akkurat presentert resultatene av 12,6 milliarder kjøp av flybilletter og kommet med noen råd i forbindelse med kjøp av billetter.

  • Du bør booke reisen din 53 dager i forveien for å få de billigste billettene
  • Billettene er dyrest samme dag som avreise
  • Kveldsflyvninger mellom klokken 18 og 24 er de billigst
  • Tirsdag er den billigste dagen å fly på
  • Lørdag er den dyreste dagen å fly på

 

Hvert år legger nettsiden Price of travel ut den europeiske backpackerindeksen, en liste som rangerer 51 europeiske byer etter hvor billige de er for en reisende med lite budsjett. Ikke overraskende er det østeuropeiske byer som dominerer blant de billigste byene. I år inneholder listen 11 byer (ned fra 14) som koster under 300 kroner dagen. Dette inkluderer mat og drikke, kollektivtransport, en seng på et vandrerhjem og utgifter til severdigheter.

Med en lav verdi på den Norske krona er det blitt dyrere å reise siden forrige undersøkelser for oss, som et generelt reiseråd, hvis det er lave kostnader som er lurt å reise til land som ikke har euro eller dollar (pund), men dra til frittstående land og da helst land med høy oljeproduksjon, f.eks. Russland.

Kiev er ifølge listen Europas billigste storby å reise til, bare 196 kroner dagen ifølge indeksen. Dette er 41 kroner mer enn tidligere vinner Bukarest. Bukarest er i år på en andreplass, tett fulgt av Krakow, Sofia og Beograd.

At byen du skal reise til er billig er selvsagt viktig om du vil spare penger, men reisen dit utgjør også en betydelig del av utgiftene. Om du er fleksibel på reisedato kan du skaffe billige turer til de fleste av Europas byer. Med litt tålmodighet kan du få flyreiser til fleste av Europas storbyer for under tusenlappen.

Nettsteder som Momondo, Skyscanner, finn og Ebookers gjør det enkelt å finne de billigste billettene. Prisen på flyreiser kan variere en god del, så det lønner seg ofte å følge med prisene over en periode. Flere av nettsidene lar deg også sette opp faste søk, slik at du får prisoppdateringer sendt til mailadressen din (du kan selvsagt sette opp en egen mailkonto til dette så slipper du for mye spam på kontoen din).

Er du fleksibel når det gjelder reisemål kan du prøve Kayaks explore-funksjon som gir en oversikt på kart over billige flyreiser innenfor måned eller sesong Herberger og andre alternativer

Når du velger herberge bør du ta deg litt tid til å lese beskrivelsen og anmeldelsene. Du bør også finne ut hva slags herberge du ønsker å bo på. De er som oftest enten rolige eller feststeder. Ikke alle herberger har store skap du kan låse ting inn i, så du bør ikke ha med verdifulle ting du ikke ønsker å bære med deg overalt. Om herberger ikke frister finnes det både billigere og dyrere muligheter.

Et sted å sove blir ikke mye billigere enn når du couchsurfer. En rekke nettsteder tilbyr denne type tjenester. Om du er riktig heldig er verten din villig til å vise deg rundt i byen sin, men du kan også ende opp med minimal kontakt med huseieren. Noen av nettsidene krever at du er villig til å ta imot gjester i ditt eget hjem. Dette kan være en flott måte å reise på for folk som ikke har noe imot å være tett oppå andre mennesker. Ta deg tid til å lage en god profil, det øker sjansen for at folk aksepterer forespørselen din.

Leie av et rom i en privat bolig kan også være et billig alternativ. Om dere er flere kan også leie av hele boligen bli veldig billig per person. Det finnes en rekke nettsteder som Airbnb, Wimdu og så videre som gjør det enkelt å skaffe et sted å bo.

Du kan selvsagt også finne forholdsvis billige hotellrom på samme måte som du kan finne billige flyreiser.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This