Dagbladet skriver bare tull om radio også

0
104
Vintage retro radio isolated on white background

Gamle menn med privilegier, rett før pensjonsalder prøver å stanse modernisering innen radio og får med seg Dagbladet som nyttige idioter. Deres argumenter videreføres uten å sjekke eller bry seg om fakta. «Sverige legger DAB radioen død, Norge står alene i verden» Denne overskriften i Dagbladet forteller om en skandale med milliarder i potten. Dagbladet som ellers mener vi burde stenge grensene, synes det er forferdelig at vi ikke får med oss resten av verden på vårt DAB prosjekt.

Det at Dagbladet velger å skrive noe som er så opplagt feil overrasker, det kan være to årsaker til det, enten vet de at det er feil og velger å skrive likevel, eller så har de ikke ressurser til å sjekke og er lette å lure, vi får håpe det siste.

Ikke la fakta ødelegge for en god historie.

Det begynner å bli langt fra Idealet om objektiv journalistikk og nyhetsformidler når du lett kan bruke dine kontakter og få en fordelaktig løgn på trykk. Det er ikke spesielt mye krutt i en artikkel om radio, men det er viktigere enn du tror.

Neste år stenges FM båndet for de store kanalene og vi legger om til DAB radio, kostnaden for brukerne i å kjøpe nye radioer, eller omformere er minimale og besparelsene for radioselskapene er enorme. NRK radio sparer nesten 200 millioner kroner i året på distribusjon, penger som kan benyttes til å faktisk lage radio. DAB gir mulighet for veldig mange flere aktører, derfor motstanden fra de privilegerte få. Mange år med dårlig radio kan nå få konkurranse på kvalitet, kampen vil stå på innhold, kvalitet og markedsføring og ikke distribusjon.

Lokalradioer for lov til å fortsette å sende, men mister sitt sendemonopol. Artikkelen baserer seg på informasjon fra Lokalradioforbundet som de som ikke har kunnskap om radiobransjen kan oppfatte som en objektiv instans.

Her er noen av de spørsmålene Dagbladet burde stilt seg før lagde artikkelen.

  • Ville bilfabrikanter som f.eks. BMW, Audi, Citroen, Toyota, Volvo, Ford, Nissan, Honda, Renault, Mercedes og Opel kommet med DAB radio hvis Norge stod alene.
  • De kunne funnet frem til markedsrapporten om DAB fra EBU og sett situasjonen i alle de landene i Europa. Du kan gjøre en bedre jobb enn Dagbladet ved å klikke her. EBU
  • Hvem har fordel av at radio forblir et begrenset gode. ?
  • Kan det være lurt å benytte mer enn en kilde og er benyttet kilde part i saken?

Det er viktig å se på hvilke aktører som mener hva, i siste konsesjonsperiode fikk venner av daværende kulturminister Trond Giske de konsesjonene de ønsket på bekostning av andre.  (De som lurer kan på egenhånd undersøke hvor mange konsesjoner som Svein Larsen og Frode Kyvåg fikk og hvilken bakgrunn de har og hvordan de benyttes i dag.)

Svein Larsen som blant annet har kanalen Metro har med sitt høye antall konsesjoner blitt leder i lokalradioforbundet. Tidligere var forbundet for alle lokalradioer, nå har det blitt en kamporganisasjon for bevaring av FM båndet og Svein Larsen sine privilegier

Det er tydelig at Lokalradioforbundet har latt seg inspirere av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, løgnene kommer tett som hagl. At Dagbladet trykker hjelper saken deres omtrent like mye som om de hadde valgt Danielsen som advokat.

Her er artikkelen til Dagbladet

Det er selvsagt helt legitimt å mene at FM er det beste og være motstander av digitalisering av radio, mange liker vinylplater og de skal selvfølgelig få lov til å holde på med det. Det er bare de store radioene som må stenge til nyttår og satse digitalt, de små «lommeradioene» for lov til å fortsette, trolig så lenge de vil.

tabola

No posts to display