lørdag, april 17, 2021

Politi ringte mordmistenkt for å fortelle han var etterlyst

Må lese

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er...

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Alle vet at de som rekrutteres til politiet ikke er de smarteste folkene i landet, ei heller i Sverige ser det ut til. – Etter at en politimann ringte til en drapsmistenkt for å fortelle han at de ønsket å arrestere han er nå politimannen siktet.

Vi vet enda ikke årsaken, det kan være en eller flere av følgende årsaker, han er et kjøtthue, noen har betalt han for å tipse eller han sitter med «feil» skjema foran seg når han ringer. – I Sverige som i Norge får folk som er mistenkt for mindre alvorlige forhold en telefon hvor de blir bedt om å komme inn og forklare seg.

Les: «Ikke alle vet om pinnen!»

Saken dreier seg om en mann som politiet mistenkte for å ha kjørt et kjøretøy som ble brukt i en dødelig skyting i Malmö, var etterlyst og hans telefon ble overvåket. Politiet som avlyttet mannens telefon ble for å si det forsiktig overrasket da den mistenkte fikk en uventet samtale – en annen politibetjent som ringte for å fortelle mannen at han var etterlyst.

Telefonnummeret som ble avlyttet hadde blitt overtatt av en annen person enn den mistenkte, politiet var derfor i ferd med å avslutte avlyttingen. Men så reagerte etterforskerne på en merkelig samtale.

En person ringte og fortalte personen som nå hadde telefonnummeret om søket i den tro at det var den mistenkte som svarte. Da etterforskerne sjekket nummeret, oppdaget de at det var en politibetjent som ringte – som nå blir tiltalt for brudd på taushetsplikt og/eller forsømmelse.

Politiet som ringte mannen jobbet ikke med etterforskningen av drapet som skjedde på Hålsjögatan i Malmö sommeren 2019.

Les på Sporten: Forrige sesong var det Emre Can som ble skvist ut hos Juventus, nå vet vi navnet på neste

Nekter for at det er noe kriminelt
«Å informere personen om at politiet er interessert i ham er fullstendig feil og informasjon må oppbevares innenfor den foreløpige etterforskningen. Valget om å fortelle en person at politiet er interessert i vedkommende avgjøres av de som jobber i saken», sier sjefen for politiets etterforskningsseksjon i Malmö alvorlige forbrytelser i et avhør.

Det tiltalte politibetjenten benekter at noe kriminelt har skjedd og sier at en eller annen sjef sannsynligvis ga pålegg om å kontakte den etterlyste mannen for å få ham til å overgi seg, og at formålet aldri var å bryte taushetsplikten da det allerede var kjent at mannen var etterlyst. Men politibetjenten kan ikke huske hvilken leder som ga oppdraget.

- Advertisement -

Siste nytt

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør har Samtiden markert seg på...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere, en skrekkserie om en gruppe...

More Articles Like This