Eddie Van Halen er død, han ble 65 år gammel

0
192

Eddie Van Halen var en enormt betydningsfull gitarist, hans kongedømme strakk seg langt ut over bandet Van Halen som han var grunnlegger av.

Eddie Van Halen var en multiinstrumentalist, han kunne plukke opp et instrument og instinktivt spille på høyt nivå. – I tillegg til gitar som han revolusjonerte spilte han også piano, keyboard, bassgitar og trommer.

Hans store idol var Eric Clapton som senere har fortalt verden han er en stor beundrer av Eddie Van Halen og at han trolig vil bli blåst av banen i en jam.

Den legendariske gitaristen ble 65 år noe hans sønn bekrefter på Twitter sammen med sin erklæring av evig kjærlighet og sorg:

Eddie Van Halen er en av verdens mest anerkjente gitarister. Han ble kjent for sin ekstreme hurtighet på gitar, og er også kjent for å være en av de beste til tapping. Han ble i 2011 ranket som nummer åtte på «Rolling Stones liste over 100 største gitarister gjennom tidene».

Han har vært gjestemusiker på flere innspillinger til andre artister, blant annet spiller han gitarsoloen i Michael Jacksons «Beat It» fra 1982.

tabola

No posts to display