«Ikke alle vet om pinnen!»

0
116

Det oppstår mange absurde situasjoner rundt omkring i verden av ulike årsaker, denne fra Tarnobrzeg i Polen er helt klart spesiell.

Innbyggere i den polske byen må benytte en pinne på å banke på karmen for å kunne se en spesialist etter å ha fått henvisning. – Vår søstermedia i Polen F7Dobry skriver at det var et tiltak som plutselig ble innført uten varsel eller noen form for annonsering da corona-pandemien kom for fullt til Polen i vår.

Les: Hva skjer når COVID-19 og influensa kolliderer i høst?

I Tarnobrzeg, på baksiden av klinikken på ul. Sienkiewicza (gatenavn),kan du se en lang pinne lener seg mot bygningens fasade under et vindu. Pinnen spiller en viktig rolle og er helt nødvendig hvis du vil ha hjelp.

Det brukes til å ‘kontakte’ sykepleierne på innsiden, etter du har slått på vinduskarmen, åpnes vinduet og rope hva som du trenger og kanskje kastes en henvisning ut av vinduet. Flere «brukere» har sendt inn bekymringsmeldinger om fastlegeordningen i Politiklinikk nr. 3.

«Hvis noen har en avtale på et bestemt tidspunkt for å se en spesialist, ringer han på ringeklokka og slippes inn. Imidlertid kan jeg ikke komme til fastlegen min, det eneste alternativet er teleportering»

«Det er umulig å ringe, helsevesenet har for mye å gjøre i utgangspunktet og enda mer nå. – Og hvis du endelig får en henvisning, må du lete etter pinnen.»

Les på Spanskfotball: Koeman har all grunn til å smile

Veldig mange har reagert:

«Noen prøver å igjennom på telefon i tre dager i strekk og når de først kommer igjennom gir de deg et nytt tidspunkt å ringe på, men når du ringer opp på avtalt tidspunkt er det selvsagt opptatt.

Etter laaaang tid, nesten en uke på telefon er endelig en henvisning til spesialist på plass og det er her pinnen plutselig og overraskende blir veldig viktig.

«For å få henvisningen får ikke pasienten gå inn, men går på baksiden av klinikken, over plenen, gjennom trærne, til han når et vindu med en stor pinne ved siden av. Siden vinduene fra terskelen ligger i en høyde på ca 1,80-1,90 m, tar du pinnen og banker på vinduskarmen. Og når/hvis noen hører det, åpner han vinduet og spør «hva for» og, etter å ha fått svar, kaster henvisningen gjennom vinduet. Bortsett fra at det ganske enkelt er ydmykende, i tilfelle regn eller vind, kan retningen rett og slett bli ødelagt. Jeg er ung og kan løpe for henvisninger rundt boet, men hva skal eldre, syke mennesker gjøre ?»

«Tross alt er disse klinikkene offentlige, og de ble bygget med våre sosiale penger, og hva skjer dette? At vi i det 21. århundre ville løpe på plener og slå vinduet med en pinne for henvisning er utrolig»

Dessverre vet ikke alle om pinnen, de som ikke vet blir gående uten hjelp.

  • Jeg gikk til det vinduet for å motta henvisningen, dessverre var vinduskarmen for høy for meg – en annen innbygger i Tarnobrzeg forteller om hennes opplevelse. – Jeg ringte mannen min, som heldigvis er høy og kunne banke på vinduskarmen og fortelle oss om vår tilstedeværelse –

Vi har forsøkt, skriver F7dobry å ringe politiklinikken for å få svar, de kan i det minste bekreftet at ingen tar telefonen.

tabola

No posts to display