Svenskene har lenge ønsket å sette opp en direkterute mellom Trondheim og Stockholm. – Det har ikke vært mulig på grunn av den elendige forfatningen på Meråkerbanen.

I dag har det kommet noen gode nyheter, SJ ønsker så snart elektrifiseringen av Meråkerbanen er ferdig i 2025 å sette opp direktetog.

Les: En enkel guide! Slik uttaler du navnet til Elon Musk og Grimes sitt barn nummer 2

Meråkerbanen går fra Hell stasjon, gjennom Meråker kommune og over grensen til Storlien i Sverige. «Dette er spennende for hele Trøndelag. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å overbevise Jernbanedirektoratet slik at vi får lov til å opprette dette tilbudet» sier administrerende direktør Rikke Lind i SJ Norge til Adresseavisen.

Det var den svenske avisen Dagens Nyheter som nå først fikk bekreftet SJs togplaner etter at elektrifiseringen av Meråkerbanen er klar.

– Kan vi skape en togrute mellom Stockholm og Trondheim, er det kanskje den største gevinsten med elektrifiseringsarbeidet som pågår i Norge. Det er også årsaken til at vi håper å kunne starte opp med direktetog både på dag og natt på strekningen når arbeidet er ferdig, sier Jan Kyrk fra SJ til avisen.

Les på Sporten: The Times: Beslutet om Pochettino har tagits

Kyrk sier det foreløpig er uklart hvor lang reisetiden vil bli. – Men skulle vi tippe vil det trolig bli omtrent 6 timer.

f7.no -> adds
tabola