mandag, mars 8, 2021

På tide å stenge alle solarier

Må lese

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Solarier tiltrekker seg ofte unge personer som har lav selvtillit, brunfargen, varmen hjelper, spesielt om vinteren. Det er vanlig å tenke at så lenge det er lov er det ikke farlig.  Det er utrolig at noe som dreper såpass mange personer hvert eneste år, uten at staten får store skatteinntekter fortsatt er lovlig.

Det er 1700 mennesker som får diagnosen føflekkreft i Norge hvert år. Rundt 300 av disse dør. Og ca. halvparten av de dør ført, innen to år etter at diagnosen er stilt.

Doktor Michael Zangani, som arbeider både på Rikshospitalet og i sin egen akneklinikk Hud og Akne Klinikken, forteller til side2 at han ser en økning av tilfeller blant yngre mennesker.

«Jeg blir ikke lenger overrasket når 32-åringer får hudkreft»

Mailonline har snakket med en trebarns mor som har kort tid igjen å leve etter å ha fått hudkreft. Luise Cook er bare 27 år gammel og har gått til solarium tre ganger i uka i to år. Avisen var hjemme hos hun dagen etter hun fikk beskjed om at kreften hun har er uhelbredelig og bare to mnd igjen å leve.

Hun startet med solarium da hun ble skit fra sin forrige mann og forteller hun gjorde det for å få bedre selvtillit. Hun mener selv det hjalp og traff etter kort tid hennes nåværende mann og far til deres yngste sønn.  Luise fortsatte med solarium etter hun traff sin nye kjærlighet og hun sier selv at hun var klar over at det var en risiko, men trodde det kanskje ville skjer når hun ble gammel, ihvertfall ikke nå.  Luise er deprimert for at ikke hennes barn vokser opp med en mor og stiller til intervju for å advare andre. «Vil du være brun, spray det på, ikke gå til solarium».

Kreftforeningen i Norge har advart mot solarium i mange år, fenomenet er nå utbrett hos mennesker med lav status som har liten utdannelse. Solarium er også mer populært på bygda enn i byer.

Det finnes tre typer hudkreft, basalcelle karsinom, plateepitel karsinom og føflekkreft, som alle ligger i epidemis – altså det øverste hudlaget.  Når kreften sprer seg bryter den gjennom barrieren.

Nasjonalt folkehelseinstitutt leverte i februar i år en rapport om at det er en tidoblet sjanse for hudkreft i forhold til for 60 år siden. De mener det er på tide at staten innfører et forbud og inviterte til debatt om tema.  Det er allerede 18 års grense på solarium, noe som det er nesten umulig å håndheve da mange solarier er ubemannede.

Forslaget om forbud første til en storm på sosiale medier, stor sett fra de samme menneskene som er imot avgifter på alkohol, fri fartsgrense, null skatt og et blendahvitt land.  På tide at regjeringen begynner å lytte på sine egne fagorganer og innfører et forbud mot solarier.

Louise Cook overlever ikke 2015
Louise Cook overlever ikke 2015

 

- Advertisement -

Siste nytt

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

More Articles Like This