Aaron Sorkin setter Apple sjef Tim Cook på plass

0
92

Hvis du har fabrikker fulle av barn i Kina som monterer telefoner for 17 cent i timen skal du være forsiktig med å kalle andre opportunistisk (#1.)

Apple sjefen Tim Cook liker ikke at det lages film om selskapets grunnlegger Steve Jobs, han karakteriserte filmskaperne som opportunistiske på «The Late Show med Stephen Colbert» han sa» Mange mennesker prøver å være opportunistiske Jeg hater dette. Det er ikke en stor del av vår verden. »

Det er flere filmer på trappende, både dokumentarer og filmer basert på livet til Steve Jobs. Filmen til Aarin Sorkin forteller historien, som ikke er veldig flatterende, om Steve Jobs blant annet gjennom det faktum at han nektet farskap til sin datter, Lisa.

Ifølge Hollywood Reporter sa Sorkin, manusforfatter sa Cook burde vente med å felle dom før han har sett filmen, han sa sidere:

«Hvis du har en fabrikk full av barn i Kina som montering telefoner for 17 cent i timen skal du være forsiktig med å kalle noen andre opportunistisk,».

Les også: Apple sin tid på toppen er over

Aron Sorkin har en lang rekke sukseser bak seg, blant annet tv seriene The West Wing og The news Room, filmene et spørsmål om ære, presidenten, the social network. Nå er han i gang med filmen Steve Jobs med Michael Fassbender i hovedrollen. Premieren  er  9 oktober i USA

Dette skriver Wikipedia at Opportunistisk betyr:

Opportunisme, opportunistisk oppførsel eller hensiktsmessighetspolitikk er en bevisst strategi, handling eller atferd der man utnytter omgivelsene til egen fordel, og tar lite hensyn til ideelle grunnprinsipper. Begrepet brukes om ulike typer prinsippløs tilpasning innen biologi, økonomi (transaction cost economics), spillteori, etikk, psykologi, sosiologi og politikk. Opportunistiske strategier eller handlinger kan sees hos enkeltpersoner, grupper og organisasjoner, eller være del av en oppførsel eller trend.

Bortsett fra biologisk opportunisme, som blir brukt som en nøytral vitenskapelig beskrivelse, er det å handle opportunistisk ofte drevet av motiver om egeninteresse og dermed forbundet med lav moral og noe negativt. Opportunistisk oppførsel kan også defineres mer nøytralt som en utnyttelse av muligheter og fordeler i øyeblikket, eller en evne til å tilpasse seg forandring og maksimere egeninteressen gjennom det (imidlertid på en måte som går utover moralske eller andre prinsipper)

Betegnelsen kommer av det italienske ordet opportunismo, som ble brukt i italiensk politikk på 1800-tallet om «utnyttelse av gjeldende omstendigheter eller muligheter med det formål å oppnå fordeler for seg selv eller gruppen»

tabola

No posts to display