På tide å rømme Tyrkia

Det som skjer i Tyrkia nå er bare begynnelsen, det kommer til å bli mye verre, landets epoke som sekulært land er mest sannsynlig over. Tyrkias president Erdogan var allerede på god vei i ikke demokratisk retning med samme påskudd som alle andre som ønsker total makt. En felles ytre fiende. Erdogan som er en konservativ muslim benytter de samme metodene som konservative kristne i USA og ytterste høyre i Europa i sitt korstorg mot menneskelige friheter.  Erdogan er eneste som kan redde Tyrkia fra terroristene og ISIS.

Det mislykkede kuppforsøket for litt siden var startskuddet for den mest omfattende utrensking av politiske motstandere og intellektuelle i Europa siden andre verdenskrig. Sammenlignende med det som skjedde i Hitler Tyskland i årene som ledet opp til krigen er tydelige og skremmende. Denne historien kjenner vi slutten på.

En gammel mann med overbevisning om sin egen ufeilbarlighet blir livsfarlig når han kan rettferdiggjøre sine handlinger. De som blir fratatt sine stillinger og satt i fengsel nå er ikke bare soldater som har deltatt i kuppforsøket, det er intellektuelle som ønsker at landet skal bevare sitt demokrati og den humanistiske arven etter Atatürk. Et demokratisk Europa må støtte det Tyrkiske folk, ikke en demagog på vei til å skape et diktatur.

Tyrkia var inntil nylig en blomstrende økonomisk stormakt og en viktig alliert for Europa, samtaler om medlemskap i Eu er i full gang med flyktningene avtalen som storpolitisk rakettmotor. Det er store ting som nå er i fare på grunn av Erdogan sitt enorme maktbehov, ikke bare for Tyrkias 76 millioner innbyggere, men også for here resten av verden.  Forhandlingene om Eu medlemskap kommer til å stoppe opp og dermed er grunnlaget for flyktningavtalen borte.  Årsaken til historisk lave asylsøkertall i Norge ligger ikke i Sylvi Listhaug sin politikk, men i den muren som EU har satt opp og en viktig brikke i den muren, avtalen med Tyrkia.

Hvis ikke en kursendring kommer umiddelbart, noe som er lite trolig, vil Tyrkia, stagnere økonomisk.  Erdogan vil på samme måte som Putin i Russland gi andre skylden for. Den «europeiske» delen av Tyrkia vil oppleve store endringer og innskrenkninger i sine friheter.

Har du eiendom i Tyrkia, selg deg ut og kom deg hjem, planlegger du ferie, reis et annet sted og arbeider du med import eller eksport til Tyrkia kom deg hjem fra ferie og arbeid intensivt med å finne andre løsninger.

Det er store demonstrasjoner over hele landet for demokrati og for bevaring av det sekulært samfunn, vi kan håpe de vinner frem, men det ser ekstremt dystert ut. Rapporter om tortur, ulovlig fengsling, forsvinninger og titusenvis av oppsigelser av dommere, aktorer, lærere, journalister og politi.

Tyrkia er ute og kjøre, i beste fall varer dette i noen få år, mest sannsynlig veldig, veldig lenge.

515168_Turkish-soldiers

Tyrkiske soldater; gir man blaffen i menneskerettigheter er det slik man behandler sine fanger

  • «Du slette tid»

    At Islam er en religion som både fremelsker og gir maktsyke mennesker og tyranner en naturlig tumleplass og plattform å boltre seg på, med velvillig nikkende og kne bøyende for ikke å si «Allahu Akbar» ropende undersåtter er da intet nytt…og at denne Erdogan er styrt av den samme grunnleggende ånden i Islam bør ikke forbause noen….det som derimot bør forbause er at vesten overhode og på ramme alvor er åpen for å invitere Islamske land inn i felleskapet både med EU og Nato…jeg er på ingen måte rasist – men jeg ser da vitterlig et veldig klart skille mellom dag og natt – kristne verdier og islamske verdier – og disse to må og kan ikke blandes og mikses, for de er som to inkompatible væsker som alltid vil skille seg, helt naturlig….og om man likevel prøver så betyr det at man åpner opp for en åndskamp – på liv og død – der vi enten må bli som dem eller de må bli som oss….så lykke til med integreringen av alle disse rundt om i Europa også….man må dessverre bare konstatere at sekulære vestlige politikere rett og slett ikke forstår hva de holder på med i disse spørsmål – og at enden på visa blir at våre etterkommere vil få et <> som kun kan løses ved, ikke etnisk rensning men ved en ‘religions’ rensning….man får bare håpe at de gjør som Maurne og trekker seg ut frivillig – uten kamp……og ellers så er kanskje tiden også inne til å skifte ut hele det etablerte politiske etablissementet og tenkemåten de har styrt etter og få inn folk som er villig til å se problemene i hvitøyet – som Duterte på Filippinene og nå muligens også Trump i USA……