Øystein Stray Spetalen beklager han ønsket Fredrik Græsvik død

0
55
Fra Fredrik Græsvik sin Instagram konto

Det holder ikke for mange av Norges rikeste å starte reaksjonære og rasistiske nettsteder under fanen av å være seriøse nyhetskanalaner. De må også som Dagens Næringsliv avslørte snakke sammen i lukkede rom for å planlegge hvordan de skal ødelegge det norske samfunnet.

Heldigvis er gjengen med investor Øystein Stray Spetalen i spissen så langt ute på ytterste fascistiske høyre at veldig få tar dem seriøst. – Vi får håpe et samlet pressekorps etter det som nå er avslørt slutter å bruke disse folkene som «sannhetsvitner» eller eksperter på økonomi og samfunn.

Les: Forbyr fyllekjøring med elefant

Etter avsløringen av Watsapp-gruppen med rike mørkemenn kom det ut noen meldinger som var for ikke selv for Øystein Stray Spetalen å forklare.

Investoren har nå beklaget at han spøkte om at Taliban kunne ta livet av TV 2-reporter Fredrik Græsvik da sistnevnte var i Kabul.

I midten av august ble det lagt ut en artikkel i en Whatsapp-gruppe, om at TV 2 jobbet med å få Græsvik ut av Kabul og tilbake til Norge.

«Er det lov å håpe at han blir?», skrev finansmann Dag Arne Wivelstad som la ut artikkelen. «Kan man sponse Taliban?», svarte Øystein Stray Spetalen. Græsvik sa at han forventet en beklagelse, men Spetalen viste til humor og satire. Det var ikke før kulturminister Abid Raja tok initiativ til samtaler mellom de to partene, at investoren beklaget.

«Dette var i utgangspunktet uskyldig humor og satire, men hvis han tok det ille opp, beklager jeg det» sier Spetalen. – Som en liten kommentar, det er ikke morsomt å ønske en journalist eller noen død, spesielt i en verden hvor høyreekstreme over hele verden angriper en fri presse og deres ansatte.

I fjor alene ble 65 krediterte journalister drept 17 flere enn året før.

– Jeg aksepterer beklagelsen. Jeg synes fortsatt ikke at det var morsomt, men aksepterer beklagelsen, sier Græsvik.

TV 2 reporteren kom heldigvis trygt ut av Afghanistan og er nå på oppdrag i USA.

Les på Sporten: En La Liga-tittel er skremmende lite verdt i Premier League

tabola

No posts to display