Forbyr fyllekjøring med elefant

0
201
Fantastiske dyr

Det som må være denne ukens aller viktigste nyhet kommer fra Sri Lanka, hvor de har blitt nødt til å innføre strengere lovgivning på et område som kan virke fjernt for oss nesten oppe på Nordpolen.

Sri Lanka forbyr «fyllekjøring» med elefant

Det er to kategorier med mennesker som har elefanter, det er rike og munker, begge grupper drikker med begge henna og er kjent for å behandle elefanter svært dårlig. – De som har vært på ferie på Sri Lanka kommer ofte hjem med fortellinger om hva de har sett elefanter bli utsatt for.

Les: Ugur Sahin den tyrkiske innvandreren bak korona-vaksinen fra Pfizer/BioNTech har blitt ufattelig rik

Myndighetene har sett seg lei på den dårlige behandlingen og har satt innen rekke regler med til dels strenge straffer. – En av dem er forbud mot «fyllekjøring» med elefant.

Alle elefanter i fangenskap skal utstyres med biometriske identitetskort, og hvert halvår må dyrene inn til helsesjekk.

Eiere som blir funnet å ha mishandlet dyret, kan få det beslaglagt og risikerer selv opptil tre års fengsel. Berusede elefantpassere risikerer også fengsel.

Elefanter som benyttes i tømmerindustrien, har krav på maks fire timers arbeidsdag, og nattjobbing er forbudt.

Les på Sporten: Martin Ødegaard raser: «Nesten alt de sier er usant»

Dyr i turistnæringen skal også få slippe å bære mer enn fire turister om gangen, og passasjerene må sitte på godt polstrede saler.

Babyelefanter kan ikke benyttes i arbeid, ei heller i kulturell sammenheng, og det er ikke lov å skille dem fra moren.

Ifølge offisiell statistikk lever det om lag 200 elefanter i fangenskap på Sri Lanka, mens bestanden av ville elefanter er anslått til 7.500.

Det er strengt forbudt å fange ville elefanter i landet, noe som kan resultere i dødsstraff.

Bruk av elefant i arbeidslivet skal også reguleres strengt, og disse dyrene har blant annet krav på to og en halv times bad daglig.

Myndighetene har også innført forbud mot bruk av elefanter i filmsammenheng, med unntak av offentlig produserte filmer og når veterinær er til stede.

tabola

No posts to display