Real Madrid er tilbake på Santiago Bernabeu

0
711
Bilde: Real Madrid

Det har ikke blitt spilt en eneste kamp på 560 dager på Santiago Bernabeu, men i dag kommer Real Madrid tilbake når de tar imot Celta Vigo.

I september 2018 fikk Real Madrid -president Florentino Perez støtte fra klubbens medlemmer til å renovere Santiago Bernabeu, noe han hadde ønsket å gjøre i flere år.

Les: Øystein Stray Spetalen beklager han ønsket Fredrik Græsvik død

Hele 92 prosent av stemmene var for prosjektet, noe som igjen ville gjøre en av fotballens store katedraler til en av de mest moderne i verden.

Santiago Bernabeu ble oppkalt etter den tidligere spilleren og presidenten i klubben med samme navn, og ble bygget i 1947, men har siden gjennomgått mindre oppussinger i 1982 og 2001.

Det er i full gang med å skje nå, og arbeidet har faktisk tatt ekstra fart under koronaen da Real Madrid utnyttet de tomme tribunene til å flytte kampene til Estadio Alfredo di Stefano treningsanlegg, og dermed akselerere arbeidet med Bernabeu.

Derfor er stadion allerede så klart nå etter at den første kampen siden 1. mars 2020, da Real Madrid slo FC Barcelona 2-0. – Det er nå 560 dager siden.

Les: «Jeg savner ikke Ballon d’Or, det er Ballon d’Or som savner meg»

Nye Santiago Bernabeu kommer ikke til å bli vesentlig større enn den var før. Faktisk snakket de om å ikke øke kapasiteten i det hele tatt, men ifølge Marca er det funnet plass til 4000 ekstraseter, noe som bringer kapasiteten opp på rundt 85 000.

Til gjengjeld får alt annet på stadion en større oppgradering, som du også har råd til å forvente når du hører prisen på prosjektet.

575 millioner euro er prisen for herligheten og er derfor en vesentlig årsak til at Real Madrid ikke har gjennomført mange store kjøp de siste årene.

Nye Santiago Bernabeu vil ha arrangementer 300 dager i året, og i tillegg til fotballkamper inneholder den alt fra konserter, konferanser, e-sport, basketball og tennis.

Dette kan blant annet gjøres ettersom det nye torvet kan kjøres av og på. På denne måten kan overflaten endres, avhengig av hvilket arrangement som skal holdes.

Imidlertid er det ikke bare overflaten som kan flyttes. Den nye stadion vil også ha et tak som kan kjøres av og på i løpet av 15 minutter, slik at du alltid kan sikre tørt vær, selv om en plutselig dusj skulle ramme den spanske hovedstaden.

I tillegg til dette vil rammen av stadion også bli oppgradert med et større museum, Michelin -restauranter, kjøpesenter, hotell samt et større grøntområde hvor fansen kan samles før kampen.

Fasaden til Santiago Bernabeu vil også bli overhalt, slik at den kan brukes som en gigantisk skjerm og dermed male stadion i alle tenkelige farger.

Fullstendig ferdigstilt i 2023

Selv om Real Madrid kommer hjem på søndag, er ikke Santiago Bernabeu ferdig. Faktisk forventes det ikke å være helt klart før i januar 2023.

Imidlertid er en stor del av interiøret på plass. De østlige og nordlige tribunene er på plass, mens de sørlige og vestlige venter.

Sammen med koronabegrensningene forventes det at maksimalt 30 000 tilskuere kommer til åpningskampen på det nye stadion søndag.

tabola

No posts to display