Verdens befolkningsdag. Hvor mange mennesker er det på jorden i dag?

0
19
Verdens befolkningsdag (pngtree)

11. juli er verdens befolkningsdag. Ferien ble opprettet for å trekke oppmerksomhet til befolkningsproblemer. Vi sjekket hvor mange mennesker det er på jorden.

Verdens befolkningsdag ble etablert som en helligdag i 1989 av UNDPs styrende råd. Dette skjedde på årsdagen for den såkalte femmilliarddagen (11. juli 1987), altså dagen da verdens befolkning nådde fem milliarder. Denne hendelsen tar sikte på å trekke offentlig oppmerksomhet til befolkningsproblemer.

Da Five Billion Day ble etablert, var det fem milliarder mennesker i verden. Hvor mange mennesker er det på jorden i dag? Det viser seg at siden 1989, da Verdens befolkningsdag ble etablert, har antall mennesker i verden vokst med tre milliarder! Den nåværende befolkningen er mer enn åtte milliarder. Du kan sjekke tilstanden til verdens befolkning på worldmeter-nettstedet.

Befolkningen passerte 8 milliarder høsten 2022. Som 8 milliarder barn var kandidatene hovedsakelig en jente født på Filippinene (Vinice Mabansag) og en gutt født i Den dominikanske republikk (Damian Ferrera). Siden den gang har indikatoren økt jevnt og trutt. Forskere anslår at ni milliarder kan nås på 30- eller 40-tallet i det tjueførste århundre, og 10 milliarder kanskje på 50-tallet.

Det første og viktigste demografiske problemet på global skala er den stadig økende befolkningen forårsaket av den enorme naturlige veksten i den tredje verden. Det andre problemet er akkumulering av negative endringer i miljøet (klimaforstyrrelser, nedbrytning av økosystemer) knyttet til ønsket om å møte behovene til et økende antall av jordens innbyggere. Det tredje problemet er begrensningen av tilgangen til mat i enkelte deler av verden.

tabola

No posts to display