fredag, desember 4, 2020

Norge med ulovlig våpensalg til terrorister og barbarer

Må lese

Strålende hærverk av en fransk kunstner

Den franske kunstneren Cal er det mange vil kalle en vandal. Hans hærverk er ikke ødeleggende eller...

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er nesten ikke til å tro, den fredselskende nasjonen Norge, hjemmet til Nobels fredspris selger våpen og ammunisjon til et av verdens verste land.  Saudi Arabia er i krig, har en generelt aggressiv utenrikspolitikk, har sponset terrorisme i en årrekke verden over, etablerer ytterliggående moskeer over hele Europa og undertrykker sitt eget folk og spesielt kvinner.

Ytringer har sin pris. Det er bare noen få dager siden et titalls personer ble henrettet. Hadde denne artikkelen blitt skrevet av noen som var så uheldige å bo i landet ville de i det miste blitt fengslet og torturert og mest sannsynlig drept.

Statsfinansiert terror.

Maktkampen mellom Sunni- og Sjiamuslimer blir stadig tydeligere i konflikten med Iran. Det er væpnede konflikter i 3 av nabolandene til Saudi Arabia. Norge har forpliktet seg til å ikke selge våpen til land i krig, til tross for dette solgte vi i 2015 våpen og ammunisjon til Saudi Arabia for 733 millioner kroner. Diskusjonen her hjemme blant politikerne går på om våpen og ammunisjon solgt av Norge blir brukt i Saudi Arabias krigføring i Jemen.

Saudi Arabia praktiserer Sharia lovgivning og henretter mennesker på løpende bånd. Bare forrige uke over 30 stykker, deriblant en Iransk religiøs leder. Dette har ført til en meget anstrengt situasjon i regionen og en redsel for at en gammel konflikt skal ytterligere blusse opp. Norge var så kåte på våpensalg til Saudi Arabia at vi for noen måneder siden sendte vår egen kronprins til landet for å understreke vårt vennskap. Hvis man skal kjennes på sine venner så er vi ille ute.

Saudi Arabia har finansiert ISIS og støtter de på alle måter de kan. De har gjennom madras skoler i Afghanistan, Pakistan og andre fattige land utdannet fanatikere klare til å drepe i Allahs navn. Forskjellen mellom å selge våpen til ISIS og selge våpen til Saudi Arabia er liten, såpass liten at det ikke spiller noen rolle.

I 2010 forholdsvis tidlig i President Barack Obama sin presidentperiode landet USA en avtale om salg av våpen for 350 milliarder kroner deriblant 85 F-15 kampfly, 70 Apache-helikoptre, 36 Little Bird-helikoptre og 72 Black Hawk-helikoptre. USA støtter Saudi Arabia på grunn av tilgang på olje og muligheten til å ha amerikanske baser i regionen.

Saudi Arabia er diktatur ledet av en familie. De sitter på landets rikdommer og bestemmer hvem som kan gjøre hva. Det er ikke mulig å gjøre business i det rike landet uten at de får en del av kaka og har gitt deg muligheten. Det er et gjennomkorrupt land som undertrykker store deler av befolkningen sin, spesielt fremmedarbeidere og kvinner.

Det er deres enorme ressurser og militære makt som muliggjør undertrykking av eget folk, deltagelse i krig og finansiering av terror. Den mest effektive måten å stanse flyktningestrømmen til Europa på er å oppføre oss som siviliserte mennesker.

Ved å selge våpen til Saudi Arabia undergraver vi vår egen sikkerhet, vi bidrar til faenskap og ulykke for millioner av mennesker og har som nasjon solgt sjelen vår til djevelen.

Det er i Norges interessere å stanse salget av våpen umiddelbart. Våre ledere burde trekke seg i skam og vi burde utlyse nyvalg blant landets poeter.

- Advertisement -

Siste nytt

Strålende hærverk av en fransk kunstner

Den franske kunstneren Cal er det mange vil kalle en vandal. Hans hærverk er ikke ødeleggende eller...

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til Everton. - Nå lever den...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026. - Vi...

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin.

Den tyske bohemklubben St.Pauli avslører hvor dårlig det står til i klesbransjen

St. Pauli har ikke klart å finne en bærekraftig og transparent klesprodusent, og derfor vil klubben fra neste sesong produsere sin egen...

More Articles Like This