Som Veronica Maggio synger : «vad gör vi ikväll när dom andre sover ?» I den sjarmerende storbyen Gøteborg har du flust av muligheter. Både på dag og natt. Ta med deg venner eller den du er mest gla i, og la deg forføre av denne vakre byen på nytt.

goth1

Lyst til å nyte fersk fisk og skalldyr gjennom en hel weekend? Eller er det spa og shopping som frister mest. Gøteborg har noe for alle.

Gøteborg er vår nærmeste shopping-storby med fem hundre butikker innenfor fem minutters gange. I byen finner du en blanding av varehus, designbutikker, vintage, gågater og mange koselige små butikker. Gøteborg huser et eget designakademi, og det er derfor ingen mangel på hjemmelaget talent i byen. Både Nudie og Monki så dagens lys her. Det er lett å kjøpe vintage mote i denne byen.

got3

Shopping og champagne i Sveriges nest største by.

got2

Gothia Towers og Upper house

Sentralt i byen ved Ullevi og tivoli Liseberg finner du hotellet Gothia Towers og Upper house.Ta heisen opp i den stilige sky-baren og nyt utsikten, gjerne med en kopp kaffe. Her har du 360 graders utsikt fra 23 etasje. Et syn man kan nyte i evigheter.

På kveldstid blir denne baren et yndet utested med byens dyktigste bartendere. Absolutt verdt et besøk eller fem. Her kan du danse, drikke hippe drikker og mingle høyt over byens neon lys.

Antikvitetsforretninger, interiør og design i Haga

Holder du deg i bydelen Haga og området rundt Linnègatan med alle smågatene dukker det stadig opp små skatter av noen forretninger når en minst venter det. Langs Haga Nygata er det stort utvalg av antikvitetsbutikker, og er en ute etter interiør- og designforretninger ligger både Designtorget, Haga Hem, R.O.O.M. og Engelska Tapetmagasinet i og ved den trivelige Vallgatan innenfor vollgraven.

vani

Ta en fika ute på staden og nyt Gøteborgs mat og kultur

Gøteborg sin beliggenhet ved havet gir tilgang til fersk fisk og skalldyr av beste kvalitet og smak. Det, sammen med en genuin kafékultur gjør Gøteborg til en storby for matelskere!

Byen har alt fra sjarmerende kafeer, til topp kroer som serverer husmannskost og flotte gourmetrestauranter. Men byen har også kulinariske severdigheter som den ærverdige Saluhallen, Feskekörka og fiskeauksjonen for morgenfugler. Byen er et gourmetparadis for folk som elsker sjømat. Og det er ikke begrenset til flotte spisesteder. I Gøteborg finner du sjømat på hvert eneste gatehjørne, og derfor kalles byen for Sveriges hovedstad for ferske skalldyr med The Big Five: Hummer, reker, østers, blåskjell og kreps.

I Gøteborg er det å ta en fika, altså en kaffekopp, både smart og godt. Byen er proppfull av supre kafeer. Vasastan, Haga og Linnéstaden er bydeler som er særdeles inviterende, og en får med seg litt av byens sjel når en sitter på en sjarmerende fortauskafè og nyter livet, arkitekturen og stemningen rundt i byen.

Byen har altså noe for enhver smak.Ta med deg den du er gla i og gå hånd i hånd i Gøteborgs gater.

Det er minnene man lever på når mørket kommer…skynd deg…minnene venter på dere!

goth5

Visitsweden

 

 

 

 

 

 

 

 

f7.no -> adds
tabola