Vi har alle en bedre halvdel eller eks som tror de er midtpunktet i universet. De tar feil, «Center of the Universe» er i Tulsa, delstaten Oklahoma, naturlig nok i sentrum. Jøss tenker du sikkert, hva er årsaken til at akkurat Tulsa er midten av universet?  Er det i det hele tatt Jorda som er det, vi roterer tross alt rundt sola og sola er i melkeveien som er en liten bit av en galakse som igjen er en av millioner.

Hvordan kan vi være så sikre på at akkurat Tulsa er universets midtpunkt?

Der i sentrum av byen er den en liten sirkel på noen cm og rundt den en større sirkel som består av murstein. Hvis du står midt i den nå slitte sirkelen hører du plutselig en lyd, et ekko som forsterker all lyd rundt deg. Hvis du har en kamerat som snakker til deg og du beveger deg bort fra vedkommende og inn i sirkelen, vil du høre det som blir sagt flere ganger høyere.

Hvis ikke det er bevis godt nok vet ikke jeg, ikke engang arkitekten som bygget broen «Boston Avenue Pedestrian Bridge» mellom Archer og 1st Street hvor denne magiske rundingen befinner seg skjønner hvorfor.

center-of-universe-tulsa-2[2]

Teoriene er mange, det eneste vi vet sikkert er at det oppsto etter en ombygging i 1980 som følge av en brann.

Du trenger ikke reise så langt som til midten av universet for å oppleve fenomenet, det holder å dra til Vigelandsparken hvor du på et punkt ikke langt fra den største pålen med nakne mennesker skjer det samme. Vigelandsparken er dermed også universets midtpunkt.

center-of-universe-tulsa-3[6]