Hvor kan man melde seg på Ski VM?

0
198
Advertisement

Therese Johaug vant akkurat et skirenn og var naturlig nok veldig fornøyd. Gullmedalje i starten av sesongen og alt ligger til rette for en sterk sesong. I seiersintervjuet med NRK rett etterpå var hun så sikker på seg selv at hun røpet vinneroppskriften for hele verden.

Jeg satt i sofaen og så intervjuet, NRK stilte spørsmålet som jeg regnet med at Therese Johaug ville le bort, men det skjedde ikke.

Hvordan vant du Therese Johaug (du så veldig sterk ut)? Et lyn gikk igjennom kroppen og jeg akte meg et par centimeter fremover på sofaen. Jeg har alltid hatt problemer med å skjønne hva hun sier, men dette var viktig, dette skulle jeg få med meg.  Johaug trakk pusten, det var tydelig at hun ville dele vinneroppskriften med alle oss tv seere.

«Jeg ledet allerede ved start og bestemte meg for å gå mitt eget løp»

Genialt, jeg repeterte ordene i hodet mitt, «jeg bestemte meg for å gå mitt eget løp». Det er det som betyr noe, å gå sitt eget løp, men det må bety at man kan bestemme seg for å gå noen andre sitt løp også.

Jeg så meg rundt og tenkte, er det noen andre som fikk med seg hva som akkurat skjedde. Denne nyheten er på linje med bevis på intelligent liv i verdens rommet, oppdagelsen av Amerika og hjulet.

Hvor mange vet det er mulig å gå en annen sitt løp? jeg har ikke hørt om det før og en tanke begynte å svirre rundt i hodet.  Er det virkelig mulig? Therese Johaug, ville ikke lyve om noe så viktig. Også jeg kan bli verdensmester, alt jeg trenger å gjøre er å gå en annens løp, løpet til en vinner.

At ikke noen hadde tenkt på det tidligere – jeg skal bli verdensmester og søkkrik, men hvem sitt løp skal jeg velge?  Nostalgien beveger meg i retning av Vegar Ulvang sin 3 mil i Albertville, men er det fort nok i dag, kanskje ett av barneskirennene til Petter Northug.

Tenk om hemmeligheten til Therese Johaug også gjelder andre idretter, eller alle andre ting i livet.  Blir litt sliten nå kjenner jeg. Finner ut mer en annen dag.

NB: Å gå sitt eget løp må ikke forveksles med å gå sin egen løype slik Heidi Weng gjorde.

tabola

No posts to display