torsdag, desember 2, 2021

Ingefær brukt som medisin i 3000 år

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Ingefær er en urt som dyrkes for sin smak og helende effekt, selv om den også er vakker å se på, den ligner på en orkide med lange blader som går it ifra roten, blomstene sitter tett og er gule med en brunfiolett leppe. Planten kan bli over en meter høy. Det er ikke utseende som har gjort den så populær, men roten. Den både lukter og smaker sterkt og

Ingen er helt sikker på hvor Ingefær opprinnelig kommer fra, men den trenger tropisk klima, det antas at den opprinnelig kommer fra det sørlige Asia et sted. I dag dyrkes den mange steder med India, Japan, Nigeria og Jamaica som de største produsentene.

Urten ansees som en viktig medisinplante i både tradisjonell kinesisk medisin, ayurvedisk medisin og japansk medisin, de siste årene har den for alvor gjort sitt inntog også i Norge.

Mange har stiftet bekjentskap med Ingefær gjennom sushi og kjerringråd mot forkjølelse. Ingefær demper forkjølelsesplager.  Hell kokt vann over rå ingefær, ha i honning og sitron.  (Noen velger å også ha i litt juice)

Vi har samlet sammen en del områder som Ingefær sies å hjelpe, mange plager er forbundet med ulike former for betennelse.

Stiv og støl       

Er det noe som kjennetegner oss her i nord er det stive kropper, det er tungt å bøye seg og mange har ulike former for reumatiske smerter. Også etter hard trening, enten om det er en lagt tur eller i treningsstudio er ingefær bra. Daglig inntak av ingefær hjelper mot stivhet og verket man får i musklene etter trening. Universitet i Gerogia har gjennomført tester på idrettsutøvere ved universitet og funnet en signifikant forskjell mellom de som har spist ingefær og de som ikke gjorde det.

Dagen derpå

Etter en fuktig kveld er det nettopp væskebalansen i kroppen som skaper problemer, vi blir sultne og tyr gjerne til tung mat og kaffe eller brus.  Problemet er bare at det ikke gjør noe med væskebalansen. Ønsker du en rask avslutning på dine lidelser kan te laget av ingefær og lakrisplante fungere bra, hvis du har problemer med å spise mat, kan det være lurt å gi magen noe å jobbe med. Honning oppe i teen gir en forsiktig start.

Alle former for kvalme

Plages du med reisesyke og morgenkvalme, ingefær har dokumentert effekt. Er du gravid og kvalm når du står opp kan det være lurt å lage te av fersk ingefær, eller kjøp kapsler i helsekostbutikk eller på apoteket. Du kan drikke teen kald, hvis det føles bedre. Det er også bra å suge på en liten bit fersk ingefær.

Røykeavhengighet

Når du får lyst på en røyk, ta deg en kopp te, for eksempel av ingefær. Det demper suget. En mugge kaldt vann med ingefær og sitron i kjøleskapet kan også være godt å ty til. Mange mener det også virker mot andre former for avhengighet uten at vi har sett dokumentasjon på det.

Du blir vakker

Det er faktisk sant, ingefær demper irritasjoner og betennelser i kroppen, det gjør at du får en jevnere og lekker hud. En dempende virkning på kviser, psoriasis og hovne øyelokk er heller ikke å forakte.

Bedre sex

Ingefærrot setter fart på blodsirkulasjonen, og blod i fri utfoldelse er nøyaktig det dere trenger for en het natt. Potens og blodsirkulasjon henger absolutt sammen.

Mot oppblåsthet

Ingefær har vist seg effektiv når det kommer til å reduserer gass i fordøyelsessystemet. Det samme gjør peppermynte og kamomille. Ingefær har også en mild vanndrivende effekt.

Hjelper ikke mot

Det er en imponerende liste som ingefær hjelper mot, men det er også flere ting som det ikke har noen effekt på, blant annet; idioter, parkeringsbøter, Senkveld, Teslasjåfører, snø til jul, restskatt og polkø.

Fresh, dried and powdered ginger
Fresh, dried and powdered ginger

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This