torsdag, mai 20, 2021

Nå har Bernie Sanders begynt å vinne

Må lese

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og...

Nye kjendiser på 71 grader nord

Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Cecilia Brækhus og Silya Nymoen er blant kjendisene som skal overta stafettpinnen når...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Fra å være en totalt usannsynlig vinner vokser nå mulighetene for at en sosialdemokrat med et sterkt budskap om fred blir USAs neste president.  Slik det ser ut nå er det eneste som kan stoppe han Hillary Clinton i nominasjonsprosessen for ingen av de republikanske kandidatene er i nærheten av å kunne vinne et valg.

Det finnes ikke nok sinte menn uten utdannelse til å velge tidenes første orange president Donald Trump eller nok fundamentalistiske kristne til å velge Ted Cruz. (Som for øvrig har en kone Donald Trump vil søle bønner på til tross for at hun er stygg).

Bernie Sanders surfer på en bølge av sosial rettferdighet og ekstrem misnøye med det amerikanske politiske systemet.  Han peker på Norge og ønsker å kopiere vårt helse og utdannelsessystem, det faller i god jord hos veldig mange, spesielt unge.

I natt vant Bernie Sanders 3 delstater i den som nå omtales som en knusende seier i amerikanske medier, men de mener fortsatt han ikke har en sjanse til å vinne både nominasjonen og i hvert fall ikke selve valget. Vi er ikke i tvil, vinner han nominasjonen er han USAs neste president. Trenden er tydelig og økende, men har det kommet for sent?   Bernie Sanders kommer til å plukke flere kandidater enn Hillary Clinton fremover, spørsmålet er bare om han klarer å få tilstrekkelig til å kompensere for Hillary Clintons ledelse og superdelegater.

Bernie Sanders er farlig for det etablerte politiske systemet i USA og har størstedelen av Wall Street mot seg. Økonomiske skolerte derimot støtter Bernie Sanders og peker på at hans dreining av at middelklassen og de fattige skal få del av verdiskapningen vil føre til en kraftig forbedring av økonomien.

Hvis han velges endres politikken i verden, under nattens seierstale kom en fugl og satte seg på talerstolen til Bernie Sanders. Smilet og mennesket kom frem og da den fly videre kalte han den en fredsdue, han sa: det er symbolikk her, jeg vet den ikke ser sånn ut, men egentlig er det en due som ber oss om fred i verden, «No More Wars»

Klippet er så langt sett over 30 millioner ganger, her ser du The Young Turks kommentere:

Det var tre stater som hadde nominasjonsvalg for demokratene i natt (norsk tid) Washington, Alaska og Hawaii. Disse seirene gjør at han tar innpå Hillary Clinton sin ledelse. Stillingen nå er hvis du ser bort fra superdelegatene: Hillary Clinton 1228 delegater og Sanders 947.

Også i meningsmålingene gjør han det bra, nå leder Sanders på de tre siste med et prosentpoeng, for bare en uke siden var stillingen 51% Clinton og 42% Sanders.

- Advertisement -

Siste nytt

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og Italia har nå så lave...

Nye kjendiser på 71 grader nord

Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Cecilia Brækhus og Silya Nymoen er blant kjendisene som skal overta stafettpinnen når den neste sesongen av 71° nord...

Skuespiller Norman Lloyd er død 106 år gammel

Den amerikanske skuespilleren Norman Lloyd har sett gammel ut siden jeg var en liten gutt så det overrasker ikke at han er...

Andres Iniesta forlenger med Vissel Kobe

J-League laget Vissel Kobe er særdeles glade for å ha forlenget med den spanske fotballstjernen Andres Iniesta på hans 37-årsdag tirsdag.

More Articles Like This