mandag, desember 6, 2021

Mormonske mirakler ventet på onsdag

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Ifølge avhoppere fra den mormonske sekten Fundamentalist Latter-Day Saints (FDLS) tror sekten at deres gud vil frigi deres fengslede profeter på onsdag.

Brødreparet Warren og Lyle Jeffs er begge lederskikkelser i sekten og har havnet i klammeri med loven. Warren er dømt til livstid og fengslet i Texas for overgrep mot mindreårige, mens Lyle er fengslet i påvente av rettssaken hvor han er anklaget for trygdesvindel (misbruk av statlige matkuponger) og hvitvasking av penger. Og det er disse to gruppen nå håper skal bli frigjort ved hjelp av mirakler.

 

Frem til han ble dømt i Texas i 2011 var Warren Jeffs profet og leder i FDLS, og selv om han offisielt ikke lenger innehar tittel som leder, har ikke sekten annonsert noen ny leder. Lyle har opptredd som leder i brorens fravær, og skal onsdag møte i retten for å forsvare anklager om hvitvasking og svindel i millionklassen. FLDS har de siste årene fått en rekke uønsket oppmerksomhet, både i nyhetene og av det amerikanske rettsystemet. De har blant annet blitt anklaget for seksuell omgang med mindreårige, å ha utstøtt tenåringsgutter fra menigheten for å redusere konkurransen om koner (såkalte Lost Boys), barnearbeid, diskriminering av ikke-medlemmer og fysisk mishandling av medlemmer.

 

Så var det miraklene da. Ifølge Elissa Wall, som fortsatt har kontakter innen sekten hun forlot for en rekke år siden, tror medlemmer av FDLS at veggene til tinghuset i Salt Lake City, hvor Lyle Jeffs skal møte til rettsak på onsdag, vil revne og rase ned. Samtidig vil et jordskjelv ramme fengselet hvor Warren Jeffs sitter fengslet og han vil gå fri. Hvordan brødrene skal unngå å bli holdt igjen av vakter ved de strengt bevoktede institusjonene er usikkert,

 

Så da er det bare å benke seg for å se om spådommene blir oppfylt.

 
Kjappe fakta FDLS og fundamentalistiske mormonere:
Fundamentalist Latter-Day Saints er en av de største grupperingene av fundamentalistiske mormonere i USA, og har et anslått medlemstall på mellom seks og ti tusen. Sekten praktiserer polygami og har hovedsete i byene Hilldale og Colorado City, som ligger på hver sin side av grensen mellom Arizona og Utah.
Fundamentalistike mormonere er ofte isolasjonistiske og holder en rekke kontroversielle overbevisninger som den sentrale mormonerkirken ikke lenger støtter:
*Flerkoneri
*De ser på Adam som en skapergud, i tillegg til at han er stamfar til menneskerasen.
*De har begrensinger for medlemskap for afroamerikanere, i noen tilfeller aksepteres de ikke i det hele tatt.
*De tror noen forbrytelser er så grove at de faller utenfor Jesus forsoning mellom gud og menneske, og praktiserer at disse forbrytelsene krever blodsutgytelse som offer.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This