Modige kvinner aksjonerer i Saudi Arabia

0
338

Abha: Streik er ikke en mulighet i et av verdens mest kvinneundertrykkende land, men det er mulig å slutte. Forholdene for de kvinnene som arbeider i klesbutikker er så dårlige at sinnet har overtatt for redsel. Nå har ifølge Fatima Al-Hayyan ekspert på Retail 50% av alle som arbeider i butikk sluttet.

Dette, sammen med et brev som beskriver forholdene har fått arbeidsdepartementet i landet til å reagere. Forholdene som beskrives er lange dager, dårlige lønninger, ikke tilgang til barnepass eller barnehager, få eller ingen fridager og store vanskeligheter med transport.

Dette i tillegg til at publikum ser ned på de som må jobbe og benytter butikkmedarbeidere som verbale hoggestabber. Kvinnene har også oppfordret regjeringen til å tvinge butikker til å stenge kl 2100 slik at de får litt tid sammen med sine familier og venner.

Et nytt direktiv fra arbeidsdepartementet er ikke fulgt opp og Alia Al-Assiri, en selger, kan fortelle at butikken hun jobber for ikke har en stol hun kan sitte på hvis det skulle være stille i butikken eller hun trenger en liten pause. Tilgang til stol var et punkt i dette direktivet.

Al-Assiri sa hun har å jobbe ni timer i døgnet fordi eieren tvinger henne til å gjøre opp den tiden hun tar for bønner. En annen kvinne, Sarah Mohammed, sa hun jobber ni timer i helgene og åtte og en halv time i løpet av uken, noe som påvirker familielivet.

Arbeidsdepartement har en egen kvinneavdeling og deres assisterende direktør Dalal Al-Qarni, sier de vil følge opp direktiver og innføre nye som skal bedre på forholdene.

Mange butikker rundt omkring i landet er nå tomme for ansatte og endringer tvinges nå frem.

Fra Arab News
Fra Arab News
tabola

No posts to display