onsdag, desember 16, 2020

Modige kvinner aksjonerer i Saudi Arabia

Må lese

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Abha: Streik er ikke en mulighet i et av verdens mest kvinneundertrykkende land, men det er mulig å slutte. Forholdene for de kvinnene som arbeider i klesbutikker er så dårlige at sinnet har overtatt for redsel. Nå har ifølge Fatima Al-Hayyan ekspert på Retail 50% av alle som arbeider i butikk sluttet.

Dette, sammen med et brev som beskriver forholdene har fått arbeidsdepartementet i landet til å reagere. Forholdene som beskrives er lange dager, dårlige lønninger, ikke tilgang til barnepass eller barnehager, få eller ingen fridager og store vanskeligheter med transport.

Dette i tillegg til at publikum ser ned på de som må jobbe og benytter butikkmedarbeidere som verbale hoggestabber. Kvinnene har også oppfordret regjeringen til å tvinge butikker til å stenge kl 2100 slik at de får litt tid sammen med sine familier og venner.

Et nytt direktiv fra arbeidsdepartementet er ikke fulgt opp og Alia Al-Assiri, en selger, kan fortelle at butikken hun jobber for ikke har en stol hun kan sitte på hvis det skulle være stille i butikken eller hun trenger en liten pause. Tilgang til stol var et punkt i dette direktivet.

Al-Assiri sa hun har å jobbe ni timer i døgnet fordi eieren tvinger henne til å gjøre opp den tiden hun tar for bønner. En annen kvinne, Sarah Mohammed, sa hun jobber ni timer i helgene og åtte og en halv time i løpet av uken, noe som påvirker familielivet.

Arbeidsdepartement har en egen kvinneavdeling og deres assisterende direktør Dalal Al-Qarni, sier de vil følge opp direktiver og innføre nye som skal bedre på forholdene.

Mange butikker rundt omkring i landet er nå tomme for ansatte og endringer tvinges nå frem.

Fra Arab News
Fra Arab News

- Advertisement -

Siste nytt

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

Nå skal første kvinne opp på sokkel foran Stortinget

For å markere hundre år med fast kvinnelig representasjon på Stortinget har presidentskapet vedtatt at det skal oppføres en statue av Anna...

Espen Beranek Holm til Radio Vinyl

Komikeren, rockemusikeren og programlederen blir makker med Finn Bjelke i nytt program. Espen Beranek Holm og Finn Bjelke blir...

More Articles Like This