Endring i loven om henrettelser har blitt godkjent i Mississippi huset og avventer nå godkjennelse i senatet. Det nå skal nå være lov å skyte i de tilfeller hvor gift enten blir for dyrt eller ikke er tilgjengelig.

Det har vært mye debatt omkring gift i de stater som fortsatt har dødsstraff fordi tidligere leverandør har sluttet å levere til det formålet og de nye leverandørene tar mye høyere pris og leverer en type gift som bruker lenger tid for å ta livet av en dødsdømt.

Justisminister Jim Hood ba lovgiverne tidligere i år å godkjenne alternative gjennomføringsmetoder, inkludert skyting, elektrosjokk og bruk av nitrogengass.

“Dette er veldig umiddelbart og så humant som du kan få det, mens du utfører en henrettelse, det er min personlige mening.”

Rep. Robert Foster, R-Hernando, sier at eksekusjonspelotongen er en mer human, mer effektiv og mindre kostnadskrevende alternativ enn giftsprøyte. Han tror det store flertallet av innbyggere i Mississippi vil støtte en valgfri eksekusjonspelotong.

Ironien er, hvis det i det hele tatt er noen, lovgiverne stemte over forslaget på langfredag, dagen etter Jesus ble korsfestet.

Barbarisk straffemetode

“Jeg synes det er oppriktig motbydelig at i uken vi blir minnet om henrettelsen av Jesus fra Nasaret, er Mississippi lovgivere så viet til hevn for at de ønsker å bringe Mississippi tilbake til det 19. århundre,” sier Jim Craig en motstander av dødsstraff.

Andre stater har begynt å ta i bruk alternative metoder for gjennomføring.

Oklahoma vil bruke enten elektrosjokk eller eksekusjonspelotong. Wyoming vil bruke gasskammer og Tennessee vil bruke elektrosjokk.

Hvorfor ikke bruke sabel, eller sverd, det er både effektivt og billig.