onsdag, desember 16, 2020

Mississippi godkjenner eksekusjonspelotong som henrettelses metode

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Endring i loven om henrettelser har blitt godkjent i Mississippi huset og avventer nå godkjennelse i senatet. Det nå skal nå være lov å skyte i de tilfeller hvor gift enten blir for dyrt eller ikke er tilgjengelig.

Det har vært mye debatt omkring gift i de stater som fortsatt har dødsstraff fordi tidligere leverandør har sluttet å levere til det formålet og de nye leverandørene tar mye høyere pris og leverer en type gift som bruker lenger tid for å ta livet av en dødsdømt.

Justisminister Jim Hood ba lovgiverne tidligere i år å godkjenne alternative gjennomføringsmetoder, inkludert skyting, elektrosjokk og bruk av nitrogengass.

«Dette er veldig umiddelbart og så humant som du kan få det, mens du utfører en henrettelse, det er min personlige mening.»

Rep. Robert Foster, R-Hernando, sier at eksekusjonspelotongen er en mer human, mer effektiv og mindre kostnadskrevende alternativ enn giftsprøyte. Han tror det store flertallet av innbyggere i Mississippi vil støtte en valgfri eksekusjonspelotong.

Ironien er, hvis det i det hele tatt er noen, lovgiverne stemte over forslaget på langfredag, dagen etter Jesus ble korsfestet.

Barbarisk straffemetode

«Jeg synes det er oppriktig motbydelig at i uken vi blir minnet om henrettelsen av Jesus fra Nasaret, er Mississippi lovgivere så viet til hevn for at de ønsker å bringe Mississippi tilbake til det 19. århundre,» sier Jim Craig en motstander av dødsstraff.

Andre stater har begynt å ta i bruk alternative metoder for gjennomføring.

Oklahoma vil bruke enten elektrosjokk eller eksekusjonspelotong. Wyoming vil bruke gasskammer og Tennessee vil bruke elektrosjokk.

Hvorfor ikke bruke sabel, eller sverd, det er både effektivt og billig.

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This