Den britiske avisen The Independent ble startet av 3 utbryter journalister i 1986 og har siden det ønsket å være en alternativ stemme. Det engelske avismarkedet har vært preget av to helt ulike kulturer; de seriøse som nesten bare var tekst og tabloidene som stort sett var en kombinasjon av store bilder og sladder.

The Independent tok litt fra begge verdener, store bilder og journalistiske artikler.  På toppen hadde de et opplag på 420 000, men har opplevd et kraftig fall de siste årene, på slutten hadde de utgaver under 40 000. Det er ikke bare «aviskrisen» som er årsaken til det, de har opplevd et tillittsfall på grunn av en del uheldig rapportering.

Ledelsen i avisen kaller omleggingen til kun å være en digitalavis for dristig og at det vil lede veien for andre aviser i hele verden. Her hjemme ser det ut til at papiravisene holder bedre enn mange andre steder, spesielt lokal og regional avisene holder stand, mens Dagbladet og VG blør.

The Independent er stor på nett og har 3,3 millioner daglige lesere, noe som er ca. en million mer enn VG og ca. 3 290 000 flere enn F7.

Ledelsen i The Independent mener det er bedre å ut papir i sin helhet, enn å gradvis kutte ut enkeltdager og oppleve en sakte død. I Norge er det så langt søndagsutgivelsene som ryker, det er også flere som snakker om å lage en felles utgave for hele helgen (fredag/lørdag/søndag)

Her ser du The Independent på nett.