onsdag, mai 5, 2021

Mer enn 35 millioner mennesker er moderne slaver

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En rapport laget av «Walk Free Foundation» ,en australsk-basert NGO (uavhengig organisasjon), viser at en ny form som slaver har vokst frem og at det er mange av dem også i land vi i utgangspunktet ikke hadde forventet det i dag.

Rapporten viser at mer enn 35 millioner mennesker er fanget i slaveri og viser til utbredelse av tvangsarbeid, menneskehandel, tvangsekteskap, gjeldsslaveri og kommersiell seksuell utnyttelse.

Det er 5 land som står for 61% av all slaveri i verden, disse landene inkluderer India, Kina og stadig mer populære Russland.

Rapporten; 2014 Globalt Slavery Index fra «Walk Free Foundation», viser som et resultat av bedre data og bedre metodikk økt estimat for de som lever som slaver med 23% det siste året.

Det ble funnet slaveri i alle de 167 land som er omfattet av rapporten og som sist år er India på toppen med antall mennesker som lever som slaver.

Topp 5 liste:

India: 14 290 000 mennesker

Kina: 3 240 000 mennesker

Pakistan: 2 060 000 mennesker

Usbekistan: 1 200 000 mennesker

Russland: 1 050 000 mennesker

Mauritania hadde høyest andel av befolkningen i moderne slaveri, ved 4%, etterfulgt av Usbekistan (3,97%), Haiti (2,3%), Qatar (1,36%) og India (1,14%).

 

Andrew Forrest, styreformann og grunnlegger av stiftelsen sa: «Det er en forutsetning at slaveri er et problem fra en svunnen tid. Eller at det bare eksisterer i land herjet av krig og fattigdom. Disse funnene viser at moderne slaveri finnes i alle land. Vi er alle ansvarlige for de mest forferdelige situasjoner hvor moderne slaveri eksisterer og den desperate elendighet det bringer på våre medmennesker.

«Det første trinnet i å utrydde slaveri er å måle den. Og med den kritiske informasjonen, må vi alle komme sammen – regjeringer, næringsliv og det sivile samfunn – for å endelig få en slutt på den mest alvorlige formen for utnyttelse «.

Norge i ledende rolle ute

Sammen med Nederland, Sverige, USA, Australia, Sveits, Irland, Georgia og Østerrike har «Walk Free Foundation» identifisert Norge om ledende i kampen for å avslutte morderne slaveri.  Det er et fåtall land som har klare regler som blir fult opp for offentlige anskaffelser hvor underleverandører ligger i fattige land, eller land med utstrakt bruk av slaver. Norge er ikke på denne korte listen.

Slaveri er ikke en del av det politiske ordspillet i Norge eller har noen særlig plass i det offentlige rom.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This