onsdag, mai 5, 2021

Manchester opplever Solskjær-effekt

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...

Spania (bilde) er fortsatt destinasjonen som flest nordmenn reiser til, men den engelske byen Manchester er på full fart oppover, ifølge en liste fra Finn Reise.

2018 var et aktivt reiseår for nordmenn, til tross for at vi opplevde tidenes rekordsommer her hjemme. Tall fra FINN reise viser at flyreiser til utlandet opplevde en liten økning i antall bestillinger fra 2017 til 2018, mens antall pakkereiser var omtrent på samme nivå som i 2017. Og det er særlig varme destinasjoner, som Spania og Thailand, samt europeiske storbyer som London, Amsterdam og Barcelona, som var populære i fjor.

Les på Popidol: Sci-Fi floppen Dune lages på nytt stappfull av filmstjerner

– Spania, med destinasjonene Alicante, Malaga og Gran Canaria i spissen, har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt, og opplevde en samlet vekst i bestillinger på 7,5 prosent i 2018 på FINN reise, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

– Spania er populært fordi landet har et godt rykte, har levert gode ferieopplevelser til mange nordmenn tidligere, og er en garantist for sol og et behagelig klima store deler av året. I tillegg er det en destinasjon som er ganske enkel for de fleste å reise til, uavhengig av hvor man befinner seg i Norge.

Manchester kan takke Ole Gunnar Solskjær

Et par nykommere på topplisten for flybilletter i 2018, var Gdansk (Polen) og Manchester (England). Gdansk var særlig populært blant innbyggere i fylkene sør i landet – som Aust Agder, Vest Agder og Telemark, mens Manchester havnet på topp 10-listen blant innbyggerne i Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane.

Ifølge Terje Berge er det en klar grunn til at Manchester havnet på topplisten i fjor:

– Da det ble klart at Ole Gunnar Solskjær skulle ta over Manchester United, tok flybillett-salget på FINN reise helt av. Det var rett og slett en usedvanlig kraftig økning i salget av flybilletter til Manchester mot slutten av 2018 og begynnelsen av 2019. Det dreier seg om en tredobling i antall solgte billetter i forhold til samme periode i fjor. Det gjorde at industribyen i nordvest-England ble et av de mest solgte reisemålet på FINN reise i siste del av 2018. Bare London og Bangkok hadde flere salg, sier Berge.

Når det gjelder pakkereiser 2018, var Gran Canaria den soleklart mest populære destinasjonen, i alle fylker, etterfulgt av Kreta, Rhodos, Tenerife og Antalya. Mange av reisene vi gjorde i 2018, var også innenlands – som Oslo, Tromsø, Trondheim og Stavanger.

– Her er det i stor grad forretningsreisende, eller besøk til familie og venner det gjelder. Og det er interessant å se at for eksempel Oslo er den mest vanlige destinasjonen for de fra Oslo og at Bergen er mest populært i Hordaland, sier Berge.

 

[poll id=»2″]

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This