onsdag, mai 5, 2021

NASA jubler over de første «nærbildene» av snømannen Ultima Thule

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Bildene som nå NASA jubler over har en oppløsning som mest minner om en pornofilm fra slutten av 60 tallet kopiert fra VHS og servert som en klassiker tilpasset mobil. Oppløsningen er beskjedne 33 meter pr piksel. 

Til tross for det tok det bildene nesten to måneder for å nå jorden. Men NASA gleder seg fortsatt over de beste bildene vi har fått av Ultima Thule, den mystiske «snømannen» i solsystemets mørkeste utkant.

Bildene av «det mest primitive objektet en romsonden som noen gang har møtt på» ble tatt da New Horizons-sonden passerte 1. januar i år, skriver NASA Space Agency.

Det å få til en «flyover» var en en historisk prestasjon, og NASA gleder seg nå over at det også lyktes å ta gode bilder.

«Bullseye!» proklamerer New Horizons sjef Alan Stern i henhold til NASAs kommunikasjon.

«For å få disse bildene måtte vi vite akkurat hvor lille Ultima og New Horizons var – øyeblikk for øyeblikk – da de passerte hverandre med en hastighet på over 50 000 kilometer i timen i Kuiperbeltets svake lys, milliarder miles utenfor Pluto.

Seks timer fra NASA gir signal til New Horizon reagerer
Det går ikke å kontrollere sonden i sanntid, for selv i lysets hastighet tar det seks timer for signaler mellom sonden og jorden.

«Dette var mye vanskeligere enn noe vi prøvde på passasjen over Pluto  i 2015».

Ultima Thule ser litt ut som en snømann, der to sfæriske strukturer sitter sammen, en mye større enn den andre. Totalt er den 31 kilometer lang, hvor den største (19 kilometer i diameter) heter Ultima, og den lille mindre (14 kilometer) heter Thule.

Det neste romfartøyet
Sannsynligvis er det blitt dannet i en kollisjon med ganske lav fart i soloppgangens soloppgang. Men Nasa-forskerne vil nå studere bildene på jakt etter flere ledetråder for å løse mysteriet.

«Noen av detaljene vi nå ser på Ultima Thules overflate, ligner ikke noe objekt vi noensinne har studert før», sier Alan Stern.

New Horizon fortsetter nå inn i mørket. Som vist på sondens nettside, er det neste spennende objektet å se på noe som heter «2011 JX31». Men hva det er vet vi ikke før rundt midten av 2020.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This