lørdag, april 3, 2021

Lime kan redde livet ditt

Må lese

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Lime er viktig for å lage en Margarita, og vi bruker det også for å orke smaken av Tequila, men der stopper det stort sett. Det er dumt for Lime besitter noen helt bemerkelsesverdige helbredende egenskaper.

Et imponerende utvalg av forskning på limesaft fra National Library of Medicine viser at det kan enten kurere eller sterkt akselerere helbredelsestiden fra en rekke livstruende sykdommer. Til tross for dette blir ikke lime sterkt anbefalt i Norge. Globalt kunne Lime reddet hundretusenvis av liv innenfor en rekke områder, under finner du en liste av de som er best dokumentert.

 

Malaria:

Malaria er en mygg båret parasittsykdom, som WHOs (verdens helseorganisasjon) anslår forårsaker 219 millioner årlige sykdomstilfeller som resulterer i 660 000. Et bredt spekter av svært giftige stoffer er brukt til å behandle sykdommen, men en fersk studie fant at limesaft øker kraftig malaria klaring når den kombineres med standard medikamentell behandling. De konkluderte: «Lime juice når den brukes med passende antimalaria medisin kan forsterke malariaparasitten klaring særlig hos pasienter med ukomplisert malaria. »

 

Bakterielle Agenter i Mat: (Matforgiftning)

En fersk studie fant at retter med sjømat ofte inneholder smittestoffer fra fisk, kan bli fullstendig fjernet med lime juice. Både Vibrio parahaemolyticus og Salmonella enterica (to vanlige årsaker til matforgiftning) ble alle redusert til under påvisningsgrensene ved tilsetning av lime ekstrakt.

 

Desinfisering av Vann:

Lime forbedrer desinfisering av vann, det dreper både norovirus og Escherichia coli. Mer overraskende og viktig er at Lime også dreper kolera patogen, som antas å påvirke 3-5 millioner mennesker og forårsaker 100,000-130,000 dødsfall i året.

 

Killing Bukspyttkjertelkreft:

Kreft i bukspyttkjertelen er en notorisk vanskelig type kreft å behandle. I en studie med tittelen «Bioaktive forbindelser fra meksikansk lime (Citrus aurantifolia) juice indusere apoptose i menneskelige bukspyttkjertelen celler», lime juice ble funnet å indusere programmert celledød i kreft i bukspyttkjertelen celler. Kreft er et vanskelig område å hevde at en matvare virker imot, men disse resultatene burde i hvert fall trigge ytterligere undersøkelser både på Lime og andre ting om kan virke hemmende på uønsket cellevekst.

 

Sigdcellesykdom (SCA):

Dette er en liten med alvorlig sykdom som ikke rammer mye i Norge, men desto mere i varmere land, det er mellom 10 og 20 tilfeller her til lands.  SCA ca. 95.000 amerikanere og er diagnostisert i en i hver 500.000 afrikansk-amerikanske fødsler. En arvelig blodsykdom, er SCA preget av en abnormitet i oksygen-bærer hemoglobin molekyl i røde blodceller. En klinisk studie på lime juice ble nylig funnet å redusere smertefulle episoder (50,0% limesaft intervensjon versus 92,7% kontroll); febersykdom (46,6% limesaft intervensjon versus 87,3% kontroll) og sykehusinnleggelse rate (3,4% limesaft intervensjon versus 34,5% kontroll) for sigdcelleanemi hos barn.

Røykeslutt

Til slutt om røyking. Røyking er den enkeltstående tingen som dreper flest som det enkelt er mulig å gjøre noe med, nemlig å slutte å røyke. Lettere sagt enn gjort og det kan være lurt med hjelpemidler. Undersøkelser viser at Lime fungerer like godt eller bedre enn nikotin tyggegummi for røykeslutt.

Det finnes flere og sikkert også mange til nå kulte områder for Lime som er bra for vår helse.

- Advertisement -

Siste nytt

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

Har realisert drømmen om å kjøre Donald Duck bilen

Det er få land i verden som leser så mye Donald Duck som i Norge, jeg mener å huske at Egmont som...

More Articles Like This