Leger stiller, men ingeniører vil ikke

0
107

Kampen mot Ebola er inne i en avgjørende fase og det er et skrikende behov for Ingeniører, FM har 15 ledige stillinger som ingeniører i Guinea, Sierra Leone, Senegal og Liberia i dag og flere nye vil komme i nærmeste fremtid.

Problemet er at nesten ingen søker til tross for at de akkurat har fått sparken i Oljebransjen.

Hvis vi ikke får flere ingeniører på plass vil det kunne få alvorlig konsekvenser, advarer beredskapssjef i Flyktninghjelpen, Benedicte Giæver i en pressemelding.

Hun begrunner det med at før legene og sykepleierne kan hjelpe ebolaofrene, må det bygges sykehus og forsyningsbaser som skal sørge for transport av utstyr til behandling av pasientene.

Bjørn Nissen i Ingeniører uten grenser, interesseorganisasjonen for ingeniørfaglig bistandsarbeid, oppfordrer flere ingeniører til å hjelpe.

-Det er primært behov for bygg ingeniører. Oppfyller ikke du alle kriteriene i søknaden, søk likevel. Personlig egnethet er ofte det viktigste, sier Nissen til Teknisk Ukeblad.

– Frykt for smitte er for mange et hinder, men de må vite at de vil bli tatt godt hånd om hele veien. Ingeniører vil uansett ikke være i direkte kontakt med de som er syke, og organisasjonen de reiser med har strenge sikkerhetsrutiner som gjør at de er trygge.

Generalsekretær i Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon (NITO) Steinar Sørlie oppfordrer medlemmene sine til å melde seg til oppdrag.

– Det finnes helt sikkert ingeniører blant våre medlemmer med varmt hjerte og stort engasjement til å hjelpe internasjonalt. Her har ingeniører en unik mulighet til å være med og hjelpe andre mennesker i en svært sårbar situasjon. De kan bruke sin kompetanse til å redde liv, sier Sørlie til Teknisk Ukeblad.

 

– Gode sikkerhetstiltak og trygghet er viktige forutsetninger for å gjøre det. Organisasjoner som har oppdrag i Vest-Afrika er veldig opptatt av det. I tillegg så jobber ikke ingeniører direkte med pasientene, men med tekniske ting som å bygge infrastrukturen.

tabola

No posts to display