søndag, mars 7, 2021

Kvinner drikk te

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I te er det et stoff som reduserer sjansen for kreft i eggstokkene viser forskning publisert i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.

Stoffet du skal lete etter heter flavonoider det er en antioksidant som du finner i en rekke ting, blant annet epler, blåbær, vindruer, mørk sjokolade, sitrusfrukter, løk og sort te som denne undersøkelsen forteller om.

De kvinnene som hadde høyt inntak av flavonoider reduserte risikoen for kreft i eggstokkene med over 30 %, Aedin Cassidy, professor i ernæring ved universitet East Anglia`s Norwich Medical School sier de ikke har en fullgod forklaring på hvorfor stoffet virker så bra, men mener det har noe med at flavonoidene er antiinflammatoriske og påvirker cellenes signalveier.

Forskerne fulgte 170 000 kvinner over tre tiår, noe som gjør det til en stor undersøkelse i sitt slag og med valide resultater.  Ca. 500 kvinner rammes årlig av kreftsykdommen uten at årsaken til dens utbredelse er kjent. Uansett kan det være lurt å ta en kopp te eller to om dagen, det er en god forsikring.

Også norske matforsk har undersøk de positive følgende av flavonoider. Seniorforsker Gunnar Bengtsson.” uttaler at «Mye tyder på at antioksidantene, som de fleste flavonoidene er en del av, kan ha betydning for å hindre utvikling av kreft og hjerte- og karsykdommer i tillegg til en del andre sykdommer»

I tillegg til det nevnt over finnes stoffet i følgende matvarer: grønnkål, brokkoli, stangselleri, alle tyder bær, og en del urter og krydder, solbær, grønnkål, hvitkål og rødkål.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This