torsdag, desember 17, 2020

Kraftig økning i forsinkelser med fly

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

Sommeren 2018 har norske flyreisende vært preget av mer 33% flere forsinkede fly enn sist sommer. Streik, pilotmangel og dårlig vær er blant årsakene.

For norske flypassasjerer har det i sommer vært mye vanskeligere å komme avsted til tiden, når sommerferien har stått for døren. Det fremgår av tallene fra Flightstats, som gir data over den globale flytrafikken. Her viser tallene fra juli måned, at forsinkelser på Norges fire største flyplasser har økt med over 33% sammenlignet med i fjor.

Den største økningen var i Bergen, som sammenlignet med 2017 hadde 44% flere forsinkede fly.

Mindre fleksible flyselskap

Årsaken til de mange forsinkelsene er ifølge Flyforsinkelser.no et stort antall streiker, pilotmangel og dårlig vær rundt omkring i Europa. I tillegg vil flyselskapene også bli mindre fleksibel, når en flyreise er forsinket:

– Det er tydelig at folk reiser mer før, og det er derfor et større press på flyplassene. Alle fly har vært i bruk, og når et fly har blitt kansellert eller forsinket, vil forsinkelsen spre seg til senere avganger og helt andre ruter, sier Line Jensen, PR ansvarlig hos Flyforsinkelser.no.

Flyforsinkelser.no, som tilbyr juridisk bistand til forsinkede passasjerer, har selv opplevd vekst i antall nye kunder, med over 150% sammenlignet med sist sommer. Det har økt spesielt med kunder som har reist med SAS, Thomas Cook og Widerøe.

– SAS har hatt stor mangel på piloter i sommer, noe som har ført til langt flere kansellerte og forsinkede flyreiser enn i fjor. Ellers har vi faktisk sett en nedgang i prosent av antall saker mot Norwegian i sommer, sier Line Jensen.

Det er mer hjelp å hente for forsinkede passasjerer enn det var i fjor sommer. En ny EU-dom før sommeren besluttet at også streik internt i flyselskapene gir passasjerer rett til erstatning. Denne dommen alene har bidratt til Flyforsinkelser.no har mottatt forespørsler fra over 5000 flere passasjerer i løpet av sommeren.

Forsinkede flypassasjerer kan ha rett til erstatning i henhold til EU forordning nr. 261/2004. Kompensasjonen beregnes ut ifra lengden på flyreisen og har beløp på mellom 125-600 euro per passasjer.

Hva du bør gjøre hvis flyet ditt er forsinket:

 

  • Få informasjon om årsaken til forsinkelsen
  • Ta vare på billetter, boardingkort eller annen dokumentasjon om reisen
  • Få kvitteringer på ekstra kostnader til mat, drikke, hotell og transport i ventetiden
  • Bestill nye flybilletter, hvis ikke flyselskapet får deg frem i god nok tid. Dette skal flyselskapet refundere i etterkant.

 

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This