søndag, februar 28, 2021

Kina på vei inn i luksusfellen

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

På fredag satte den Kinesiske statsbanken ned styringsrenten for å få bedrifter og privatpersoner til å låne mer, dette syntes verdens børser var veldig bra og kursene gikk oppover. Kinas økonomi ligner mer og mer på den amerikanske ved at vekst sikres gjennom lån.

Analytikere sier en av de viktigste effektene av rentekutt ville være å tvinge ned yuan (Kinesiske penger) mot yen (Japanske penger) og dollar, dette vil hjelpe Kina til å eksportere seg ut av trøbbel, så lenger vi fortsetter å bruke penger da. Kina er allerede på god vei, yuan har falt 10% mot dollar siden i sommer.

Dette skjer samtidig som amerikansk økonomi skyter fart, med økt forbruk og sysselsetting. Verdens aksjemarkeder steg på fredag på grunn av den første rentenedsettelsen i Kina på to år. Mange mener dette vil avverge en kraftig oppbremsing i Kinas vekt. Rentene i Kina er vesentlig høyere enn i Norge, etter rentekuttet ligger den på 5,6%.  PÅ grunn av stort statuspress i Kina og mange millioner nye huseiere hvert eneste år, mener økonomene at kuttet på i effekt for huseiere på 1% vil føre til økt innenlands forbruk.

Et tankekors er at samtlige råd i forhold til privatøkonomi, er nøyaktig det motsatte av det nasjoner er avhengig av at du gjør for å få veksten til å fortsette.

Les også:En verden på lån

Vestlige ledere er bekymret for at Kinas vekst skal krasjlande, samtidig som de er bekymret for landets økende makt og ikke vestlig tankesett. Det burde glede dem at Kina nå legger hele in vekststrategi på lån og kreditter, det gjør landet akkurat like sårbare og avhengige av det internasjonale finanssystemet som resten av verden. Velkommen etter.

I Kina har det de siste årene blitt bygget opp en massiv gjeld i nesten alle deler av samfunnet, privatpersoner har lånt til luksus og bolig, bedrifter har massive lån og høy eksponering i prosjekter og eiendom over hele verden, statlige bedrifter har kunne låne så mye de har villet og lokale myndigheter betaler nå så mye om 30% av sine inntekter i lån.

Sannheten er at hvis ikke kostnadene til lån i Kina går betydelig ned vil den økonomiske krasjen kommet knallhard og raskt.

Store internasjonale kriser hjelper heller ikke Kinas økonomi, det er tre forhold akkurat nå som representerer farer, myndighetenes furting ovenfor en rekke land som kritiserer kina (ikke bare Norge og Nobelutdeling), krisen i Ukraina og følgende det får for Russisk økonomi (stor handelspartner) og Ebola krisen, (Kina har investert tungt i Afrika).

Og så var det veksten i Kinesisk økonomi, myndighetene sier den ligger på 7% og at det ikke skal komme under det nivået, utenlandske eksperter som sikkert vil ha problemer med å få visum mener den ligger på maks 5%.  De samme ekspertene mener også at veksten i Kinesisk økonomi må ligge på minimum6% kun for å holde tritt med befolkningsveksten.

Kina har ikke lenger råd til å furte og må redusere sin ekstreme investerings strategi, landet har tidligere vist at de er omstillingsdyktige. Det er et sikkert veddemål at vi kommer til å se et annerledes og internasjonalt hyggeligere Kina fremover.

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This