søndag, mars 7, 2021

De nye asyltallene har kommet

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Spenningen er til å ta og føle på over hele landet. Veddemålene er lagt og klokken beveger seg sakte mot offentliggjøring. Ligger tallet stabilt i forhold til de ti første månedene i fjor, eller har det gått opp, eller kanskje ned.

Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) sitter nervøst på sitt kontor og lurer på hvordan han skal forklare en nedgang i antall asylsøkere fra 10344 de første ti mnd. i 2013, mot 9834 i år. Hvorfor når så mange kommer til Sverige og Danmark som vi alltid har slått tidligere, de har klart å gå forbi oss igjen, til tross for årevis med egoister i regjering.

Så langt i år har det kommet nesten 70 000 asylsøkere til Sverige og 13 000 til Danmark. Tenk Danmark! For første gang på ti år får de flere asylsøkere enn Norge.

Vi bør sende Tone Damli til fattige land og forklare at Erna ikke har spisst opp all maten og at Siv egentlig ikke har noe hun skulle sagt.  Vi må raskt se til Sverige, Migrasjonsverket sier at det kan komme opp mot 105 000 asylsøkere dit neste år, mens vi forventer en ytterligere nedgang. Vi får bare knapt 10% som ikke er stort mer enn en finnerlønn.

– At Danmark har fått en kraftig økning og nå får flere asylsøkere enn Norge, er noe nytt de siste månedene. Det er første gang det skjer siden begynnelsen på 2000-tallet, sier Frode Forfang.

Danmark egler seg innpå Syrere

Frode Forfang forklarer den danske økningen: – En av dem er at Danmark over lengre tid har hatt syrere som største asylgruppe. Derfor er det ikke helt unaturlig at en del av den økte syriske flyktningstrømmen kanaliseres til Danmark. Også Norge ser nå en markant økning i antallet syriske asylsøkere, men fra et lavere nivå i utgangspunktet.

Det at Direktoratet forslår å sette asylsøkere i fengsel mens de venter har ingenting å gjøre med at vi har blitt mindre populære. I og med at tallet på antall som søker går ned, går andelen som får asyl opp, så langt i år med 5%, men i faktiske tall er den en nedgang der også.

 

Omgjøringsprosenten fra UNE har de siste årene ligget på rundt 12 prosent, men Norsk organisasjon for asylsøkere opplyser på sine nettsider at de nå får gjennomslag i 40 prosent av sakene de engasjerer seg i.

Ifølge rapporten «Asylum Trends» fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) søkte 612.000 personer om asyl i verden i fjor. Rundt 80 prosent av disse, nesten 500.000, søker asyl i et europeisk land.

44 industrialiserte land er med i den årlige kartleggingen fra UNHCR – blant dem samtlige 28 EU-land, USA, de nordiske landene og enkelte asiatiske land. Norge ligger på sjetteplass i antall asylsøkere per innbygger. Malta og Sverige topper statistikken.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This