Kan ta et multivitamin hver dag bremse kognitiv aldring?

0
18

En fersk studie fant at eldre voksne som tok et multivitamin daglig i tre år, fant en mild forbedring i minnet etter ett år sammenlignet med de som tok placebo eller sukkerpille.

I begynnelsen av studien ble 3560 voksne over 60 år bedt om å lære 20 ord i et dataprogram. Deltakerne i studien hadde tre sekunder på seg til å studere hvert ord før det neste dukket opp. Umiddelbart etter det ble deltakerne bedt om å skrive inn alle ordene de husket.

En studie testet på nytt på slutten av det første året fant at personer som fortsatte å ta et daglig multivitamin, var i stand til å huske nesten ett ekstra ord i gjennomsnitt sammenlignet med de som tok placebo. Selv om effekten var liten, var den statistisk signifikant.

Resultatene gjentok en tidligere studie, publisert i september 2022, som fant forbedringer i hukommelse, generell kognisjon og oppmerksomhet hos personer som tar multivitaminer, spesielt de med hjerte- og karsykdommer. Studien fra 2022 ble utført av forskere ved Harvard Medical School i Boston og Wake Forest University i Winston-Salem, North Carolina.

«Det er en interessant studie, men det er ikke en stor forskjell, » sa Dr. Jeffrey Linder, sjef for generell internmedisin ved Feinberg School of Medicine ved Northwestern University i Chicago.

Selv om den lille forbedringen var statistisk signifikant, ville det være vanskelig å si om en så liten forandring ville ha forbedret en persons liv, sier Alzheimers forsker Dr. Richard Isaacson, en nevrolog for forebygging ved Institutt for neurodegenerative sykdommer i Florida.

tabola

No posts to display