Klatret tilbake til verdens tøffeste liga

0
32
Champagnen spretter for Luton Town. (foto: luton, twitter)

«Sjefen sa det var mulig», fortalte Elijah Adebayo til Sky Sports etter den elleville playoff-finalen på lørdag. Sjefen fikk rett!

Luton og Coventry spilte om den siste billetten til opprykk til Premier League, to tradisjonsrike klubber som de godt voksne av oss husker med et smil fra tippekamp-æraen.

LES: Eric Cantona! Fotballstjerne, filmskuespiller og nå også artist

Begge klubbene fortjente opprykket da det hele måtte avgjøres på straffekonk, det var Luton som satte inn den avgjørende straffen og tok sitt fjerde opprykk på ti år!

I 2008 fikk Luton Town 30 poengs fratrekk for økonomiske problemer. Dette sendte den stolte klubben ned til National League og fire sesonger utenfor det profesjonelle divisjonssystemet i England. Klubben kjempet seg til League Two i 2015, etter dette har det vært en jevn klatring oppover divisjonene. Om noen få måneder skal det spilles mot Manchester City, Arsenal, Newcastle, Manchester United, Liverpool og de andre gigantene.

-Sjefen har sagt det hele tiden. Han trodde på at vi kunne gjøre det her, kommer det fra Luton-spiller Adebayo.

Vi håper virkelig klubbledelsen nå ikke dumper 2/3-del av troppen når det skal spilles i øverste divisjon. Thomas Frank og Brentford har vist den kollektive guts’en en tropp har opparbeidet seg når de sammen har klatret halvveis opp Mount Everest, den har stor verdi, selv mot spillere som tjener noen millioner i ukelønn og har garasjen full av sportsbiler.

LES OGSÅ: Arsenal befinner seg plutselig i budkamp med Brighton

tabola

No posts to display