Kan ha funnet verdens eldste dyr

0
121

600 millioner år gamle fossiler funnet i Kina kan være rester av verdens eldste dyr. Det er ikke store dyr det er snakk om, men skikkelig små, men likevel flercellede organismer.  Fossilene er helt runde og viser et viktig sted i evolusjonen da livet utviklet seg fra encellet til flercellede organismer og til slutt livet slik vi kjenner det i dag.

Forskning skriver at fossilene kalles megaspheara og ble funnet i noen steiner i Doushanto feltet i sør kina. Forskerne regner med at de levde på grunt vann for 600 millioner år siden. Før dette funnet har bare enkle encellede organismer som er så gamle blitt funnet. Dette er mer komplekse flercellede organismer og representerer enkleste form for dyr.

Denne oppdagelsen kan hjelpe oss med å tidfeste mer nøyaktig når og hvordan enkeltceller begynte å samarbeide og dane sammenhengende livsformer sier Shuhai Xiao til livescience.com

Shuhai er geobilog ved Virginia Polytechnic Institue og state University i Blacksburg, USA og medlem av forskerteamet som har gjort oppdagelsen.

Steinene som fossilene ble funnet i en type sedimentære bergarter som kalles fosforitter. De begynte å forske på disse steinene så tidlig som i 1998. Prosessen har vært meget komplisert og det var lenge stor usikkerhet omkring hva disse fossilene egentlig var.

Fossilene er små, omtrent 0,7 millimeter brede og sitter inne i steinene. Ved å skjære de i tynne skiver og lyse gjennom lagene har forskerne klart å se inne i fossilene og det var der det spennende begynte.

De la merke til ved undersøkelse av steinskivene under mikroskop at cellene i fossilene satt sammen i kuleformer. De var ulike i størrelse og for og det tyder på at de utviklet ulike typer ved og hadde ulike funksjoner. Cellene har med andre ord vokst sammen til en organisme.

Neste steg er å finne flere fossiler og undersøke og finne ut av hvor dyrene for 600 millioner år siden stammer fra.

tabola

No posts to display