søndag, mai 2, 2021

Love synger opera

Må lese

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener...

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne....

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Courtney Love er en av de som hvis jeg skulle veddet på om hun skulle bli over 50 år hadde satt pengene på nei. Hun festet knallhardt sammen med Kurt Cubain, mens han var i Nirvana og i live.  Love overlede såvidt og sjanglet videre nå med et nytt band hvor hun var frontfigur. Bandet Hole ble det rockebandet gjennom tidene med kvinnelig vokalist som har solgt mest, bare i USA har de solgt over 3 millioner album. De har fått en rekke priser og har vært nominert til Grammy flere ganger. Deres mest kjente sanger er Doll Parts og Celebrity Skin. Love fortsatte å feste og gikk på heroin. Og så nesten helt ut av det blå ble hun filmstjerne og hadde øyeblikk i våken tilstand. Hole var tilbake på banen for et par år siden, men spiller ikke sammen lenger.

Nå over 50 synger hun fortsatt og står på beina, ryktene vil ha det til at hun har streitet seg opp og at det var morsrollen som motiverte hun til det. Om noen få dager skal hun stå på scenen i en operaoppsetning i New York. Oppsetningen er en del av en eksperimentell Opera/teater festival som har fått et godt fotfeste i byen, Prototype.

I følge forhåndsomtalen av stykket Kansas City Choir Boy som Love skal være med i kommer det godt inn i kategorien eksperimentelt.

«Jeg ønsket å gjøre noe utfordrende»  forklarte love til New York Times. Etter å ha blitt kontaktet av komponist / librettist Todd Almond og regissør Kevin Newbury, ble hun umiddelbart tiltrukket til Kansas City Choir Boy «konseptet» og samt musikken. » Jeg spiller den hele tiden, «.

Komponist/librettist Todd Almond prøver å forklare i festivalens program uten å lykkes veldig, jeg har gravd frem musikken som en rekke usammenhengende sanger, jeg arbeidet med Kevin Newbury (regi) og vi satte den sammen til en enkel fortelling. Det virket som en lang skjematisk musikkvideo for scenen da jeg så det for første gang.

Festivalens prøver også å forklare, Kansas City Choir Boy «er et teaterisert konseptalbum om kjærlighet endret av uventet skjebne «. Selv om det er blitt beskrevet som en opera, er det ikke «i en opera stil», som Almond fortalte The Times. «Jeg mener opera i den forstand at det er en gruppe med sanger som forteller en historie. Jeg skriver musikaler, jeg skriver skuespill og jeg skriver det jeg kaller opera, som jeg tenker på som en form som åpner hodet av både utøvere og lytterne. »

 

Produksjonen følger historien om to elskende i en by i Midtvesten. Stykket er inspirert av gresk mytologi, den 24- timers nyhetssyklusen, og til en viss grad, kjærlighetens stemme. «Jeg elsker det, og jeg tror hun er en god skuespiller , » sa  Almond videre.

Litt mer om Courtney Love

Bortsett fra musikken og hennes meget fargerike liv er Love best kjent for sine roller på slutten av 90-Tallet. Filmkarrieren inkluderer en stor rolle i Miloš Forman film The People vs Larry Flynt .

I forbindelse med at hun deltok i en episode av TV serien Sons of Anarchy uttalte hun at det er en utfordring å begynne på nytt som skuespiller i en alder av 50.

Det har vært mye snakk om comeback for bandet Hole, Love sier hun ikke ønsker det, med mindre de kommer opp med noe nytt som gjør de relevante. Hun sider at hun har god kontakt med de andre i bandet og at de er enige om at de ikke skal gjenforenes på gammel materiale og reise rundt som et Oldies band.

Love avslørte tidligere i år at hun sammen med datteren Frances Bean Cobain jobber med å lage en musikal av livet til Kurt Cobain liv.

Kansas City Choir Boy åpner på Manhattans kunstsenteret på 8 oktober

- Advertisement -

Siste nytt

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener...

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne. - Det om dog overrasker...

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler av landet. Gjensidige registrerte vinterskader...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren. Bussturer...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

More Articles Like This