lørdag, april 17, 2021

Jamie Oliver: «Denne pastaoppskriften endret mitt liv»

Må lese

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er...

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I et intervju med The Guardian forteller TV kokk og restauranteier Jamie Oliver om hvordan han ble oppdaget og at det var hans interesse for å gjøre ting annerledes som brake han frem i søkelyset. 

Det var en pasta oppskrift som gjorde han ble oppdaget:

«Det er grunnen til at jeg ble oppdaget og endte opp på TV.»

I det første programmet, «The Naked Chef», åpnet den sa 24-år gamle Jamie Oliver med følgende setning: «Jeg blir lei av å gjøre det samme hele tiden,»

Det var 1999, og han snakket om hvordan man forandrer smaken av pannestekt  lam (gni det med en blanding av salvie, rosmarin, hvitløk, olivenolje og sitronsaft). Denne linjen antydet imidlertid hva som skulle komme: Tjueen kokebøker. Ett hundre førti tv programmer og en YouTube-kanal med 3,9 millioner abonnenter.

Les på F7Hvordanlage oppskriften som endret alt: Jamie Oliver: -Squash & Spinat Pasta Rotolo

Jamie Oliver er innehaver av restauranten Fifteen i London, hvor han tar inn vanskeligstilte ungdom for opplæring i matbransjen. Han fikk i 2003 ordenen Order of the British Empire.

Restaurant Fifteen sett fra utsiden

 

Endret hvordan vi lager mat

Mens vi pleide å måle opp og være nøyaktig med tid var det nå greit å slomse oppi «alt godt» og prøve ut ulike varianter selv.

Han viste hvor enkelt det kunne være å laget maten fra «bunnen» av og avmystifiserte mange retter som folk så på som vanskelig.

Den tidligere programlederen i Radio Tango og matskribent for Dagbladet Andreas Viestad følger i denne tradisjonen og har blant annet fått matprisen for sitt arbeid med å gjøre god kvalitets mat lettere tilgjengelig også for barn.

Les: De nominerte til Matprisen 2018 er klare!

Jamie Oliver har også på en rekke programmer vist barn og foreldre hvor viktig det er å spise sunt, har vist fram skrekk eksempler med skolemat. Britiske myndigheter definerte Ketchup som en «grønnsak».

Hans dokumentar Jamie’s School Dinners, kombinert med sin «Feed Me Better» -kampanje, resulterte i en milliard pund satsing fra den britiske regjeringen for å investere i skolemat.

I de siste 30 årene har ingen kokk hatt mer innflytelse og nå enn Oliver. Og som han forteller Menneskes helse, kjeder han seg ikke ennå.

Nå har han startet en kampanje for å få vite hva som er i maten vår, noe som har gjenklang over hele verden.

Les på Helsesjefen: Tror nesten jeg er forelsket i blåbær

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør har Samtiden markert seg på...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere, en skrekkserie om en gruppe...

More Articles Like This