Jamie Oliver: «Denne pastaoppskriften endret mitt liv»

0
371

I et intervju med The Guardian forteller TV kokk og restauranteier Jamie Oliver om hvordan han ble oppdaget og at det var hans interesse for å gjøre ting annerledes som brake han frem i søkelyset. 

Det var en pasta oppskrift som gjorde han ble oppdaget:

«Det er grunnen til at jeg ble oppdaget og endte opp på TV.»

I det første programmet, «The Naked Chef», åpnet den sa 24-år gamle Jamie Oliver med følgende setning: «Jeg blir lei av å gjøre det samme hele tiden,»

Det var 1999, og han snakket om hvordan man forandrer smaken av pannestekt  lam (gni det med en blanding av salvie, rosmarin, hvitløk, olivenolje og sitronsaft). Denne linjen antydet imidlertid hva som skulle komme: Tjueen kokebøker. Ett hundre førti tv programmer og en YouTube-kanal med 3,9 millioner abonnenter.

Les på F7Hvordanlage oppskriften som endret alt: Jamie Oliver: -Squash & Spinat Pasta Rotolo

Jamie Oliver er innehaver av restauranten Fifteen i London, hvor han tar inn vanskeligstilte ungdom for opplæring i matbransjen. Han fikk i 2003 ordenen Order of the British Empire.

Restaurant Fifteen sett fra utsiden

 

Endret hvordan vi lager mat

Mens vi pleide å måle opp og være nøyaktig med tid var det nå greit å slomse oppi «alt godt» og prøve ut ulike varianter selv.

Han viste hvor enkelt det kunne være å laget maten fra «bunnen» av og avmystifiserte mange retter som folk så på som vanskelig.

Den tidligere programlederen i Radio Tango og matskribent for Dagbladet Andreas Viestad følger i denne tradisjonen og har blant annet fått matprisen for sitt arbeid med å gjøre god kvalitets mat lettere tilgjengelig også for barn.

Les: De nominerte til Matprisen 2018 er klare!

Jamie Oliver har også på en rekke programmer vist barn og foreldre hvor viktig det er å spise sunt, har vist fram skrekk eksempler med skolemat. Britiske myndigheter definerte Ketchup som en «grønnsak».

Hans dokumentar Jamie’s School Dinners, kombinert med sin «Feed Me Better» -kampanje, resulterte i en milliard pund satsing fra den britiske regjeringen for å investere i skolemat.

I de siste 30 årene har ingen kokk hatt mer innflytelse og nå enn Oliver. Og som han forteller Menneskes helse, kjeder han seg ikke ennå.

Nå har han startet en kampanje for å få vite hva som er i maten vår, noe som har gjenklang over hele verden.

Les på Helsesjefen: Tror nesten jeg er forelsket i blåbær

 

tabola

No posts to display