De nominerte til Matprisen 2018 er klare!

0
109
Thomas Valø driver restauranten Buøy Gård og er nominert til Årets kokk. Foto: Dean Sheridan / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang. Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte. Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.

“Det er en ære å bli nominert, dette er virkelig lønn for alt strevet det er å drive en topprestaurant i utkanten basert på de lokale råvarene rundt oss og råvarene fra vår egen gård.” Sier Thomas Valø som er nominert i kategorien Årets kokk. Valø driver restauranten Buøy Gård i Trøndelag.

Les: Er det verdt 2,3 milliarder å avvikle pelsdyrnæringen?

“Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. ​Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa,” sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.

Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

De nominerte til Matprisen 2018 er:

Matprisen

Heinrich Jung, Hedmark

Matsentralen Norge

Mestringsguiden, Oslo

Årets kjøkken

Ben Reddik, Oslo

Restaurant Kontrast, Oslo

Røst Teaterbistro, Trøndelag

Årets produsent

Ask gård, Oppland

Balholm, Sogn og Fjordane

Grindal ysteri, Trøndelag

Debioprisen

Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland

Ett bord, Oslo

Fosen folkehøgskole, Trøndelag

Årets formidler

Green Bonanza

Harvest Magazine

Sogn Jord- og hagebruksskule

Årets kokk

Astrid Regine Nässlander, Nordland

Hanne Frosta, Hordaland

Thomas Valø, Trøndelag

Barne- og ungdomsprisen

Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo

Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet

Oppistua Øye, Møre og Romsdal

Kandidatene til Utfordrerprisen vil annonseres senere.

 

Samarbeidspartnere er Coop, Meny, Rema 1000, Millum og Matinfo, Tine, Cultura Bank, EHS, Norges Bondelag, og Vippa! – Les mer om dem her: http://matprisen.no/samarbeidspartnere/

tabola

No posts to display