torsdag, desember 17, 2020

Ble norgesmester etter at sjefen måtte trekke seg

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi regner med at Nikolai Meling som nå kan krone seg med tittelen norgesmester i baking har bakt før, men hans historie er litt utenom det vanlige. Nikolai hadde ikke tenkt til å delta, men da hans sjef, som var påmeldt måtte trekke seg, ble det to uker med intensiv trening (les baking) som førte til at han fikk gullmedalje.  

I årets norgesmesterskap for bakere stilte tre bakere opp for å kjempe om NM-tittelen. Nikolai Meling som til daglig jobber i Harmoni Håndverksbakeri stakk av med seieren foran Jonathan Burt fra Tollboden Bakeri i Flekkefjord. Bronseplassen gikk til Loic Arquetout fra Søtt+Salt AS i Bergen.

Les: Jamie Oliver: “Denne pastaoppskriften endret mitt liv”

Deler gullet med sjefen
Den nybakte norgesmesteren er stavangergutt, men er i dag bosatt i Porsgrunn hvor han jobber i nystartede Harmoni Håndverksbakeri. Der jobber han sammen med Fredrik Lønne som er nordisk mester i baking. Og egentlig var det sjefen selv, Fredrik Lønne, som skulle delta i NM, men han måtte trekke seg etter en skade. Da stilte Nikolai Meling opp og har trent i to uker før norgesmesterskapet. Gullet deler han derfor med sjefen.

– Jeg ser ikke på denne seieren som min egen, men som en seier for bakeriet. Dette er jo en lagseier uten like, sa en stolt vinner like etter premieutdelingen.

Les på Popidol: Snart får Messenger angrefunksjon

Verdensmester i september og nå norgesmester
Det er ingen hvem som helst, tross sin unge alder, som er Norges beste baker i 2018. Nikolai Meling og Ivar Bakke utgjorde det norske laget som satte seg i respekt bake-VM i Tyskland i september. Her vant de kategorien småbakst og partyprodukter og tok en sensasjonell tredjeplass sammenlagt.

Meling har gått i lære både hos Morten Schakenda i Bakeriet i Lom og hos den svenske
verdensmesteren i baking, Håkan Johansson.

Multer fra Finnmark og epler fra sjefens hage
Tema for årets konkurranse var «Nyt Norge». Det ga deltakerne mange muligheter og dommerne enda et element å vurdere.
– Vi har sett nøye etter om deltagerne traff på temaet i dag, og her fant vi forskjeller. Nikolai Meling traff meget bra på tema og hadde et godt gjennomtenkt program med råvarer fra hele Norge, sa juryformannen Amund Skutvold etter premieutdelingen.

I vinnerproduktene hadde han blant annet multer fra Finnmark, øl fra Sogn og Fjordane og epler fra sjefens hage. Blant produktene var spennende smakskombinasjoner som wienerbrød med villaks, boller med rødbeter og brød med akevitt.

Dette laget deltakerne
Utøverne leverte to typer brød, to typer baguetter, to varianter søtbakst og to typer laminert deig (croissant, wiener e.l.). De hadde totalt ni timer til å bake, steke og by frem sine produkter for dommerne. Dommerne bedømte etter fem kategorier, hvorav smak var den viktigste.

Det ble bedømt ut i fra følgende kriterier
Utseende: Delikat, appetittvekkende, fasong og visuelt uttrykk
Krumme: Volum, jevn og riktig tekstur/struktur i produktet.
Skorpe: Stek/kulør, skorpens tykkelse, sprøhet/«tyggefølelse»
Aroma: Lukt, naturlig, balansert
Smak: Naturlig smak, balansert
Likhet: Korrekte, konsistente størrelser og former
Kreativitet: Kreativ og personlig stil, presentasjon og teknikker.

I tillegg ble deltakerne bedømt på:
• Planlegging og gjennomføring av konkurransen
• Orden på sin egen arbeidsstasjon under konkurransen
• Hygiene (personlig/klær, arbeidsstasjon, verktøy/utstyr)
• Presentasjon av konkurranseprogrammet (for publikum og jury)
• Tema-gjennomføring

Her finner du etterhvert det du trenger av oppskrifter: F7 Hvordan Lage

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This