India presenterer verdens høyeste statue

0
697
Statue of Unity
Advertisement

Det er klart ikke alle digger å ha en vanvittig stor statue av en politiker i nærheten, til tross for at det er en utrolig populær kar.  Nå er den kontroversielle statuen avduket dedikert til Indias første visestatsminister, Sardar Vallabhbhai Patel.

Statuen står i et fjernt hjørne av Indias vestligste delstat Gujarat. Statuen er utrolige 182 meter høy og er med det den høyeste i verden. Den er høyere Spring Temple Buddha i Kina, som til nå var verdens største statue på 128 meter. Basen som «Statuen av Enhet» står på, er 58 meter høy, og dermed blir inntrykket enda mer spektakulært, totalt blir Statuen nesten en kvart kilometer.

Les på Popidol: Emma Thomson skal lage film av «Last Christmas»

Statuen står på en liten øy kalt Sadhu Bet i en elv. Statuen vil ha utsikt over den isolerte Sardar Sarovar Damen. Når 420 millioner dollar-prosjektet endelig er helt ferdig, vil det være et besøkssenter, et museum inne i statuen, en helligdom, en fornøyelsespark og til og med et hotell for å imøtekomme turister som trolig vil reise fra hele verden for  se den storslåtte statuen.  .

Les: Wyclef Jean blir tegneserie

Du tenger ikke på kink i nakken, reiser du dit kan du komme opp på en visningsplattform som ligger i brysthøyde på statuen eller 153 meter opp. – Men du må belage deg på en lang reise statuen ligger 250 kilometer fra statens hovedstad Allahabad.

Alt var ikke bare lutter glede i forbindelse med prosjektet, de har flyttet 185 familier og mange mener de fikk for liten kompensasjon, mange mener det ble brukt for mye penger og sist, men ikke minst, Patel blitt et ikon for høyrevridde hinduer og det nåværende regjeringspartiet. Mange mener at konstruksjonen av statuen er politisk flesk i forkant av neste års valg.

India gir seg ikke med å bygge enorme statuer

Den bronse-kledde «Statuen av enhet» vil ikke være høyest spesielt lenge, allerede om to år vil India bygge en enda høyere statue.lang tid. – Statuen vil være av Marathi-herskeren Chhatrapati Shivaji fra 1700-tallet og vil bygges utenfor Mumbai. Denne statuen vil bli 212 meter høy.

Sardar Vallabhbhai Patel var Indias første hjemminister og visepremierminister, som med hell integrert mer enn fem hundre selvstyrende prinsstater i den nylig uavhengige nasjonen. Hans engasjement for nasjonal integrasjon var total og kompromissløs, tjente ham tittelen til «Iron Man of India.» Patel var i gang for å være Indias første statsminister, men til slutt tapt ut til Jawaharlal Nehru – et faktum som lenge har stilt seg med mange nasjonalistiske ledere.

 

 

Til sammenligning, verdens høyeste bygning er Bhurj Khalifa i Dubai på 830 meter. Norges høyeste bygning man kan bo i er Oslo Plaza bygget 37 etasjer, 676 rom, 1500 senger. Til sammen er Oslo-bygget, som brukes som hotell, 117 meter høyt.

tabola

No posts to display