torsdag, desember 9, 2021

Handelsavtalen med Indonesia i havn

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Norske bedrifter får tilgang til verdens fjerde mest folkerike land.

Utviklingen i internasjonal handel gjør at frihandelsavtaler betyr svært mye for Norge. Vi vet at handelsavtaler kan gi økt eksport for norske bedrifter, og de kan bidra til å sikre arbeidsplasser i hele Norge. Derfor er jeg fornøyd med at vi har fått på plass en avtale med Indonesia, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Etter snart åtte år med forhandlinger har EFTA og Indonesia blitt enige om en frihandelsavtale. Det gjenstår kun enkelte mindre spørsmål som vil bli løst i nær fremtid.

Forhandlingene var tema da fiskeriminister Harald T. Nesvik møtte sin indonesiske kollega, fiskeriminister Susi Pudjiastuti, på Bali forrige uke.

– Jeg hadde et godt og konstruktivt møte med min indonesiske kollega, og jeg er glad for at vi endelig er i mål. Denne avtalen er viktig for næringslivet vårt, og ikke minst for sjømatbedriftene. De får nå tilgang til et marked med 262 millioner innbyggere, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Over 80 prosent av Norges eksport til Indonesia vil bli tollfri når avtalen trer i kraft. Etter 12 år vil nær all eksport til Indonesia bli tollfri. I tillegg innebærer avtalen blant annet at norske investeringer innenfor sektorer som olje og gass, fornybar energi og havbruk behandles som indonesiske selskaper. Indonesia forplikter seg dessuten til å tillate norske telekombedrifter majoritetseierskap når de etablerer seg i landet.

Indonesia er verdens fjerde mest folkerike land. Det er også verdens tredje største demokrati, med en økende middelklasse. Landet utgjør dermed et potensielt stort marked, med stabil og høy økonomisk vekst.

Norge har 28 frihandelsavtaler gjennom EFTA. Fire av dem er i Asia: Filippinene, Singapore, Hong Kong, Sør-Korea. Vi har også pågående forhandlinger i Asia med India, Kina, Malaysia og Vietnam.

Avtalen med Indonesia vil bli signert ved første mulige anledning.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This