torsdag, desember 17, 2020

Handelsavtalen med Indonesia i havn

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Norske bedrifter får tilgang til verdens fjerde mest folkerike land.

Utviklingen i internasjonal handel gjør at frihandelsavtaler betyr svært mye for Norge. Vi vet at handelsavtaler kan gi økt eksport for norske bedrifter, og de kan bidra til å sikre arbeidsplasser i hele Norge. Derfor er jeg fornøyd med at vi har fått på plass en avtale med Indonesia, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Etter snart åtte år med forhandlinger har EFTA og Indonesia blitt enige om en frihandelsavtale. Det gjenstår kun enkelte mindre spørsmål som vil bli løst i nær fremtid.

Forhandlingene var tema da fiskeriminister Harald T. Nesvik møtte sin indonesiske kollega, fiskeriminister Susi Pudjiastuti, på Bali forrige uke.

– Jeg hadde et godt og konstruktivt møte med min indonesiske kollega, og jeg er glad for at vi endelig er i mål. Denne avtalen er viktig for næringslivet vårt, og ikke minst for sjømatbedriftene. De får nå tilgang til et marked med 262 millioner innbyggere, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Over 80 prosent av Norges eksport til Indonesia vil bli tollfri når avtalen trer i kraft. Etter 12 år vil nær all eksport til Indonesia bli tollfri. I tillegg innebærer avtalen blant annet at norske investeringer innenfor sektorer som olje og gass, fornybar energi og havbruk behandles som indonesiske selskaper. Indonesia forplikter seg dessuten til å tillate norske telekombedrifter majoritetseierskap når de etablerer seg i landet.

Indonesia er verdens fjerde mest folkerike land. Det er også verdens tredje største demokrati, med en økende middelklasse. Landet utgjør dermed et potensielt stort marked, med stabil og høy økonomisk vekst.

Norge har 28 frihandelsavtaler gjennom EFTA. Fire av dem er i Asia: Filippinene, Singapore, Hong Kong, Sør-Korea. Vi har også pågående forhandlinger i Asia med India, Kina, Malaysia og Vietnam.

Avtalen med Indonesia vil bli signert ved første mulige anledning.

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This