Hvorfor er det verdt å drikke syltet agurkjuice?

0
26
Juice av syltet agurker ikke bare for bakrus. Oppdag andre eiendommer. Foto: 123RF

Syltede agurker lander ofte på bordet vårt. De er et flott tillegg til smørbrød, salater og middag. De er fulle av vitaminer og mineraler som trengs for at kroppen fungerer riktig. Få mennesker vet imidlertid at verdifulle egenskaper for helse også er skjult i syltet agurkjuice.

Verdifulle egenskaper av syltet agurkjuice ble rost av:

  • Aristoteles – ifølge ham var det det beste middelet for styrke;
  • Julius Caesar – ifølge ham var det ingen bedre måte å forbedre mental ytelse på;
  • Plinius, en romersk historiker, anbefalte allerede 76 f.Kr. å gi juice fra syltet agurker til pasienter med gastroenteritt;
  • og Cleopatra – for henne var det en verdifull ingrediens for skjønnhet.

Neste gang du åpner en krukke med pickles, lagre saften! Enten du liker denne juicen eller ikke liker den, kan syltet agurkjuice være bra for helsen din.

Syltet agurkjuice er sunt og kan gjøre underverker! Fra probiotisk kraft til bakruskur. Oppdag egenskapene:

1. Naturlig probiotisk

Hele hemmeligheten av helseegenskapene til agurkjuice for sylting ligger i ferd med ensilering. Denne saften er en utmerket kilde til melkesyre, som dannes som et resultat av gjæring.

Probiotiske bakterier som finnes i syre, forbedrer syrebasebalansen i kroppen og øker immuniteten, takket være at kroppen lettere kan forsvare seg mot virusinfeksjoner – spesielt om høsten og vinteren.

Syltet agurkjuice anbefales for personer med laktoseintoleranse. Kjemper du mot magesårssykdommer? Denne saften vil hjelpe deg. Det vil også beskytte kroppen mot soppinfeksjoner.

Naturlig gjærede agurker – og deres juice – inneholder nyttige mikroorganismer som kalles probiotika. Probiotika er levende, mikroskopiske bakterier og gjær.

Tarmen din inneholder mange arter av bakterier som er gunstige for stoffskiftet, generell helse, fordøyelse og sykdomsbekjempelse. De er også forbundet med mindre angst, depresjon og bedre humør. Probiotika kan bidra til å opprettholde balansen mellom gode tarmbakterier.

2. Mange vitaminer

Syltet agurkjuice er bokstavelig talt en vitaminbombe! Vi finner der B-vitaminer, som, som vi vet, har en god effekt på utseendet på hud, hår og negler. Vi finner også vitamin A, C, E og K og mineraler som magnesium, sink, kalium, kalsium, jern og fosfor.

Syltet agurkjuice hjelper til med å behandle proteiner, karbohydrater og fett. Det anbefales ikke bare til personer som har bakrus, men også til personer som består eksamener, fordi denne saften øker konsentrasjonen.

Syltet agurkjuice regulerer også blodtrykket, hjelper med migrene og hodepine, og behandler til og med hostesymptomer. Det vil roe nervesystemet, ha antiinflammatoriske, vanndrivende egenskaper og lindre ledsmerter. Det har også anti-kreft egenskaper, fordi isotiocyaniner produseres under gjæringsprosessen.

3. Hjelper i kampen mot parasitter

Syren som er i syltet agurker hjelper i kampen mot parasitter og sopp som lever i kroppen. Drikke juice fra syltet agurker bør være full av barn og personer diagnostisert med candidiasis (candidiasis).

Kanskje noen av dere vil huske hvordan bestemødre forberedte en deworming potion for å kvitte seg med ubudne gjester fra kroppen. Ifølge Verdens helseorganisasjon bærer én av syv europeere menneskelig rundorm.

For å forberede denne blandingen trenger du bare 10 hoder hvitløk og juice av syltet agurker. Hvitløkhoder må skrelles og knuses. Kast deretter i en stor krukke og hell saften av syltet agurker slik at den dekker hvitløk. Vi skru krukken og la den stå i 10 dager på et mørkt sted. Etter denne tiden kan du konsumere legemidlet. Det er nødvendig å drikke 10 ml like før sengetid hver dag, i en måned. Dette kan ikke gjøres mer enn 2 ganger i året.

4. Det vil hjelpe deg å gå ned i vekt

Melkesyre, som jeg allerede har skrevet om, har en veldig god effekt på bakteriefloraen i tarmene, og støtter sekresjonen av magesyrer, noe som akselererer metabolisme. Hvis du regelmessig drikker juice av syltet agurker, vil du bli kvitt vann fra kroppen, eliminere hevelse og væskestagnasjon, som er bane for folk som sliter med overvekt. Denne saften bidrar også til å kvitte seg med skadelige giftstoffer fra kroppen.

Produkter som inneholder melkesyre er fulle av fiber, noe som øker stoffskiftet. Syltet agurkjuice hjelper med forstoppelse og surgjør kroppen litt, noe som vil redusere ønsket om å snakke på usunne ting mellom måltidene.

Syltet agurkjuice kan bidra til å dempe appetitten ved å stabilisere blodsukkernivået. Det er lettere å gå ned i vekt og kontrollere appetitten når blodsukkernivået er stabilt. Og hvis du drikker syltet agurkjuice for probiotiske fordeler, kan forbedring av fordøyelsen og metabolisme sikkert hjelpe deg med å gå ned i vekt.

5. Bra for idrettsutøvere

Juice av syltet agurker hydrerer godt etter fysisk anstrengelse på grunn av det høye innholdet av natrium og andre vitaminer. Det bidrar også til å bekjempe muskelkramper etter trening og ømhet som oppstår etter intens fysisk anstrengelse. I stedet for en kunstig isotonisk drikke, nå for syltet agurkvann.

Syltet agurkjuice kan hjelpe med utvinning etter trening. Elektrolytter bidrar til å opprettholde væskebalansen i kroppen og holde alle systemer i gang. Men når du svetter, risikerer du å miste for mange. Motgift? Syltet agurkjuice!

Agurkjuice inneholder elektrolytter i form av en stor mengde natrium og litt kalium og magnesium. Derfor kan du bruke den som en naturlig elektrolytt. Det kan hjelpe deg å holde deg hydrert etter trening.

6. Syltet agurkjuice kan bidra til å regulere blodsukkernivået

Studier viser at syltet agurkjuice kan forhindre blodsukkertopper og dråper.

7. For depresjon og angst

Et team av forskere fra University of Maryland og College of William & Mary i Virginia har bevist at probiotika fra fermenterte matvarer øker produksjonen av nevrotransmittere kalt GABA, som gir effekter som ligner på anxiolytika. Så hvorfor ta psykotrope stoffer hvis vi har et naturlig middel for hånden?

8. Bra for bakrus

Å drikke agurkjuice for bakrus kan hjelpe deg til å føle deg bedre. Å drikke for mye alkohol kan dehydrere deg. Elektrolytter kan bidra til å redusere noen av disse effektene. Å drikke syltet agurkjuice som en bakruskur kan hjelpe deg.

9. Syltet agurkjuice inneholder sykdomsbekjempende antioksidanter

Antioksidanter kan beskytte cellene mot frie radikaler. Frie radikaler er molekyler inne i kroppen som har vært knyttet til kreft, hjertesykdom og mer. Du kan få noen antioksidanter fra syltet agurkjuice.

  • Drikkevann etter agurker før måltider forhindrer utbruddet av nagende halsbrann.
  • Vann fra syltet agurker bør være full, spesielt av mennesker etter et antibiotikaforløp.
  • Vann fra syltet agurker frisker pusten.

Selv om syltet agurkjuice ikke er en kur, kan det absolutt være en del av en sunn spiseplan.

tabola

No posts to display